Jaukiam rudeniui – interjeras šeimai (FOTO)

„Rusenant židiniui, pro didelius langus stebint Vilniaus pakraščio gamtovaizdį, gurkšnojant arbatą, vartant žurnalą smagiausia prisėsti geltonajame krėsle. Žvilgsnis krypsta į kakavinių atspalvių svetainę, stabteli ties griežtų formų virtuvės baldais, o galiausiai nuslysta grakščiu laiptų linkiu. Erdvu, šviesu, tvarkinga“, – taip savo kurtą namo interjero dizainą pristato Rimantas Špokas.

Anot interjero dizainerio, 217 kv. m. ploto name yra viskas, ko reikia jaunai, energingai ir darniai miestiečių šeimai. Šiuo metu name gyvena 4 asmenys – vyras su žmona ir 2 mokyklinio amžiaus vaikai.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Harmonija tarp interjero ir eksterjero

Užduotį, sukurti būtent tokią namo viziją dizaineriui padiktavo užsakovų norai ir esama architektūrinė situacija. Pro didelius svetainės langus matosi miškas, kiemo baseinas. Todėl interjeras yra atviras, leidžia atskleisti aplinkos grožį ir netrukdo mėgautis vaizdu.

Interjero koncepcija paremta funkciniais ir estetiniais dalykais. Svarbiausi momentai – atviros erdvės, ryšys su aplinka, švelniai kontrastuojančių spalvų ir medžiagų derinys, elegancija, funkcionalus apšvietimas, saikingi dekoro elementai.

„Šeimininkai pageidavo modernaus, švaraus, ramaus interjero. Svarbiausi uždaviniai – praktiškas, patogus, stilingas ir harmoningas būstas. Maloniausia, kad užsakovai pasitikėjo manimi kaip specialistu ir pritarė mano pasiūlytoms idėjoms, o rezultatas – išbaigtas ir harmoningas interjeras“, – patikino R. Špokas.

Apibūdina kaip „viskas tvarkoje“

Namas buvo tik pastatytas, be jokios vidinės apdailos. Tad interjero dizaineriui teko gerokai pavargti. Jis pakoregavo erdves, nes siekė atskirti funkcines zonas ir išlaikyti ryšį su aplinka. Daugiau dėmesio buvo skirta erdvių formavimui apšvietimu bei spalviniais deriniais.

Pats dizaineris tikina ne kartą išgirdęs, kad šiame interjere jaučiamas išlaikytas saiko ir tvarko jausmas, tad jis savo interjerą pavadino skambiai – „Viskas tvarkoje“.

„Man patinka harmonija ir darna. Tam skiriu daugiausiai dėmesio. Tai apima visus elementus – spalvas, tekstūras, linijas, tūrius, nuotaiką, emocijas ir net funkcinius dalykus“, – pasakojo R. Špokas.

Labiausiai pastebimu akcentu interjere jis įvardijo geltoną krėslą. Anot dizainerio, ant jo dažnai mėgsta atsisėsti ir šeimininkų svečiai.

Kiti akcentai – svetainėje. Švariame geometriniame fone išryškėja židinys ir virš staliuko svetainėje lyg debesėlis pakibęs švelnių formų šviestuvas. Koridoriuje svarbiausias didelis veidrodis ant sienos. Miegamojo kambario akcentas – zebro kailio rašto tapetas.

Kiekviena erdvė – kruopščiai apgalvota

„Antrajame namo aukšte atsiveria įstrižais lubų skliautais įrėminta erdvė, skirta poilsiui ir mankštai. Čia pat tėvų miegamasis su vonios kambariu ir drabužine bei vaikų kambariai. Modernus, saikingas, mėlynai pilkas dvylikamečio sūnaus kambarys, panašus – tik rusvų ir švelnių tonų jo septyniolikmetės sesers kambarys. 

Paauglių skoniui įtinka bendras vonios kambarys: pilkų akmenėlių ir ryškiai raudonos spalvos sintezė. 

Šeimininkų miegamajame atmosferą kuria egzotiški tapetų raštai, sodrių atspalvių audiniai. Paslaptingumo įspūdį sustiprina sieninių šviestuvų skleidžiama šilta šviesa“, – apie atskiras erdves pasakoja dizaineris.

Koridorius

Name gyvenančios moterys – šeimininkė ir paauglė dukra savaime aišku mėgsta gražintis, todėl koridoriuje puikuojasi didelis veidrodis masyviais rėmais, derantis su durimis bei grindimis.

A. Klimavičiūtės nuotr.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Svetainė

Pagrindinės namo zonos – svetainė, virtuvė, koridorius atskirtos vizualiomis ribomis. Tam pasitelkiamos skirtingo aukščio lubos, apšvietimas, grindys, baldų išdėstymas. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Svetainėje suprojektuota poilsio zona su minkštu kampu, židiniu ir televizoriumi. Grubaus tinkavimo melsvai pilka svetainės siena paįvairina ir atvėsina šiltą svetainės spalvinę gamą ir leidžia išryškinti kitas tekstūras – grindis, baldus. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Židiniui parinkta vieta centrinėje svetainės dalyje, jis matomas iš visų pusių. Populiari nuomonė, kad židinys netinka šalia televizoriaus, bet šiame interjere tai išspręsta vizualiai atskiriant židinį kubo formos tūriu, o svetainės televizorių paliekant giliau palei sieną. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Kaip akcentas svetainėje puikuojasi skandinaviško dizaino fotelis. Nestandartinės spalvos apmušalas buvo siuvamas specialiai šiam interjerui.

Virtuvė

Greta svetainės nišoje suprojektuota patogi virtuvė su valgomuoju priešais ją. Virtuvės zonoje dominuoja šokolado ir kakavos spalvos. Buitinė virtuvės zona neužgožia elegantiško interjero vaizdo.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Laiptai

Grakštūs lieto betono laiptai veda į antrą aukštą. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Čia palikta atvira skliautuota erdvė laisvalaikiui, sportui. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Antrame aukšte suprojektuoti miegamieji ir vonių kambariai.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Miegamasis

Šeimininkų miegamojo kambariui parinkta natūraliu audiniu aptraukta itališko dizaino lova. Paslaptingumo suteikia egzotiškas tapetas ant sienos ir apšvietimas virš lovos. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Vietoje įprastų užuolaidų miegamajame, kaip ir visame name, langus dengia praktiškos plisuotos žaliuzės.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Iš miegamojo patenkama į šeimininkų vonios kambarį, kuris neišsiskiria iš bendro interjero kolorito.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Vonios interjerą pagyvina rytietiškų motyvų turinčios sienų plytelės.

Vaikų kambariai

Vaikų kambariuose suprojektuoti modernūs gyvatėlės kontūro korpusiniai baldai. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Panelės kambaryje išlaikyta švelni kakavinė spalvinė gama. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

A. Klimavičiūtės nuotr.

Sūnaus kambariui pasirinktas ekspresyvus mėlynos ir pilkos derinys. 

A. Klimavičiūtės nuotr.

Vaikų vonios kambarys įtinka abiejų skoniui: baltos – pilkos spalvos sienos su ryškiai raudonais baldais kaip akcentu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis