Interjeras jaunai šeimai: spalvingi ir jaukūs namai

Spalvingi tapetai, linksma žalia spalva, pagal individualų užsakymą projektuoti korpusiniai baldai – būtent taip atrodo jaunos šeimos buto interjeras. Jį kūrusi dizainerė Katerina Dilinikaitienė pasakojo, kad pagrindinis užsakovų prašymas buvo sukurti aplinką, kuri padėtų pasijusti lengvai, nerūpestingai ir spindėtų gyvingubu.

„Jauną vyną vadiname „žaliu vynu“, nes žalia spalva labiausiai asocijuojasi su jaunyste, gyvybingumu, linksmumu ir energija. Šeimininkai – jauni, linksmi ir energingi žmonės. Jie labai norėjo, kad interjere butų žalia spalva, kad interjeras atitiktų jų charakterį, tiktų jiems taip, kaip žmogui tinka rūbas ar šukuosena. Tai pirmi namai dviejų jaunų žmonių, kuriems dar viskas prieš akis. Norėjosi, kad dabartinė jų erdvė būtų spalvinga, kvepėtų jaunyste ir nerūpestingumu. Galima sakyti, kad tai buvo tas atvejis, kai jau po pirmojo pokalbio su šeimininkais aiškiai pamačiau, kaip turėtų atrodyti jų asmeninė erdvė“, – džiaugėsi interjero dizainerė.

Baldai – pagal specialų užsakymą

Ji nedideliame apie 70 kv. m. ploto trijų kambarių bute sugebėjo sukurti patogų ir funkcionalų interjerą. Kūrybiniame procese daug laiko buvo skirta pačių baldų funkcionalumui bei išvaizdai, svarstomi skirtingi variantai – nuo aukštos knygų spintos iki grynai dekoratyvinės komodėlės, kol atsirado sprendimas su pakabinamomis lentynomis.

K. Dilinikaitienė pasakojo, kad visi bute esantys baldai projektuoti pagal specialų užsakymą.
„Taip buvo nuspręsta dėl paties buto išplanavimo. Norint turėti patogų minkštą kampą bei didelę virtuvę, logiškiausia buvo pagaminti stalą – barą, kuris ne tik padidintų pasidėjimo galimybes bet ir vizualiai atskirtų virtuvės zoną nuo svetainės. Šio sprendimo dėka svetainės dalis tapo erdvesne, o virtuvės dalyje, mėgstančiai gaminti šeimininkei, atsirado papildoma pasidėjimo vieta. Ieškant svetainės korpusinių baldukų, susidūrėme su problema, kad baldų, tinkančių pagal kokybę, matmenis, spalvą bei kainą nėra. Todėl buvo nutarta baldus gaminti“, – pasakojo interjero dizainerė.

Akcentas – tapetai su medžiais

Vienu įdomiausiu akcentu bute turbūt galima būtų pavadinti fototapetus su stilizuotais medžiais. K. Dilininkaitienė pasakojo, kad kartu su šeimininkais ji ilgai svarstė apie tai, kokius tapetus ant tuščios likusios sienos įkurdinti.

„Ilgai svarstėme įvairius variantus, kol apsistojome ties medžiais. Galima sakyti, kad nuo medžių viskas ir prasidėjo – kaip logiškas pratesimas atsirado žalia siena ir du linksmi šviestuvėliai virš baro“, – patikino dizainerė.

Kurdama bendrą interjerą ji labiausiai norėjo, kad jis turėtų savo charakterį, išlaikytų vieningą stilistiką. Taip atsirado skirtingų spalvų „Puzzle“ kilimukai, linksmi žali šviestuvėliai, spalvota miegamojo kambario spinta.

„Jei svetainėje labiau dominavo žalios ir mėlynos derinys, tai miegamąjį norėjosi padaryti labai jaukų ir komfortišką. Taip atsirado gėlėti tapetai, užuolaidos su oranžiniais dryžiukais, geltona spalva bei oranžinis sieninis šviestuvėlis. Taip pat, siekiant išsaugoti gylį, buvo nutarta spintą daryti ne su slankiojančiomis, bet varstomomis durimis. Vonios patalpa nėra didelė, todėl buvo nuspręsta atsisakyti vonios ir palikti dušo kabiną, šalia kurios tilptų skalbimo mašina“, – apie kiekvienos erdvės išskirtinumą pasakojo interjero dizainerė.

Fotografijų autorius: Raimundas Urbakavičius

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis