„Fusion“ stilius interjere

Pastarieji dešimtmečiai labai skiriasi nuo visų buvusių periodų žmonijos gyvenime: pirmiausia - pagreitėjusiu gyvenimo tempu, ribų bei rėmų panaikinimu; naujų medžiagų ir technologijų kūrimas suteikia galimybių peržengti naujas ribas. Visa tai negali neatsispindėti patalpų dizaine.

Ryškiu epochos simboliu tapo „fusion“ stilius - tai įžūlus atsakas konservatyviems patalpų dekoravimo metodams. Jis - priešprieša tokiems dogmatiškiems stiliams, kaip klasicizmas, barokas, minimalizmas ir pan. Tuo metu, kai dauguma stilių linksta laikytis tam tikrų apibrėžtų taisyklių, o naujo elemento ar baldo įterpimas į interjerą pakeičia patį stilių, „fusion“ stilius neturi ribų.

Jo esmė - tai bandymas derinti įvairius stilius viename, siekiant pažadinti žmogui teigiamas emocijas. Esamas stilius - tai emocijų pliūpsnis, todėl jame galima naudoti tik tam tikrus spalvinius sprendimus, daugiausia naudojamos tik ryškios, sodrios spalvos, pradedant nuo juodos ir baigiant geltona.

Pastelinių tonų naudojimas gali pražudyti patį stilių, nors teisingai pažvelgus į šį reikalą nėra neįmanomas. Kaip ir bet koks kitas dizaino stilius, „fusion“ grindžiamas tam tikro fono ir ryškaus elemento kūrimu, išskirtinis bruožas - fonas kaip toks nėra paprastas vieno tono paviršius, tai gali būti ryškus paveikslas arba kelių ryškių spalvų derinys, vaikiški piešiniai arba negrabus eskizas.

„Fusion“ stilių galima sukurti net ir neturint didelių finansinių resursų, tačiau būtina naudoti tik kokybiškas medžiagas. Tinkamiausios šiam stiliui - patalpos su aukštomis lubomis ir dideliais langais, taip pat patalpos su sudėtinga sienų ir lubų forma. Čia svarbios ne apdailos medžiagos, o dizaino sprendimai, sprendimai suderinti sunkiai suderinamas ir nesuderinamas medžiagas bei spalvas. Būtina mokėti sukelti emocijas skirtingomis spalvomis, formomis ar baldais.

Baldai gali būti naudojami absoliučiai bet kokie, tačiau labiausiai tinka nedideli su šiurkščia ar ryškia apdaila. Natūrali oda, medvilnė, vilna, linas arba šilkas puikiai įsilieja į šį stilių naudojant kaip apdailos medžiagas sienoms ar baldams.

Daugeliu atvejų baigiamuoju štrichu tampa apšvietimo sistema - šviesos šaltiniai turi būti talpinami netikėčiausiose vietose, kaip kad tarp knygų lentynose, po krėslais ar pan. Sudėtingi šešėliai, metami baldų arba suvenyrų, suteikia ypatingo žavesio ir sužadina fantaziją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis