Bambukiniai tapetai – ekologiška švara namuose

Natūralūs bambukiniai tapetai gaminami iš specialiai parinktų šio augalo rūšių ypatinga technika: augalas lieka nedažytas. Tokie tapetai net nepadengiami laku, taigi galite būti visiškai ramūs dėl savo namo ekologiškumo ir klijuoti juos net vaikų kambaryje.

Natūralių bambukinių tapetų pliusas - jie neblunka, taigi kambario interjeras ilgainiui nepraras savo patrauklumo ir atrodys šviežias. Be to, bambukiniai tapetai nepritraukia dulkių – o kova su dulkėmis namie, juk visada aktuali.

Bambukas gražus jau pats savaime, todėl nereikalauja papildomo dekoravimo. Tačiau tai nereiškia, kad visi interjerai, kuriuose vyrauja natūralūs bambukiniai tapetai, atrodo vienodai. Juk jų faktūra priklauso nuo daugelio veiksnių.

Yra nemažai natūralių bambuko atspalvių priklausomai nuo augalo rūšies: baltas atspalvis, geltonos atspalviai (nuo kreminės iki persikinės), žalios atspalviai (nuo šviesios iki rudai žalios); rudos atspalviai (raudono vyno, vario, aukso).

Bambukiniai tapetai: klijavimas ir priežiūra

Tokių tapetų klijavimas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo sudėtingas. Juk mes pripratome prie įprastų popierinių ar vinilinių tapetų. Iš tikro darbas su jais nereikalauja kažkokių ypatingų profesinių įgūdžių.

Natūralių bambukinių tapetų pliusas - klijuojamo paviršiaus nereikia paruošti taip kruopščiai, kaip prieš klijuojant popierinius – bambuko sluoksnis paslėps sienos nelygumus. Bambukinius tapetus galima klijuoti tiesiog ant plytų ar betono. Pagrindinė sąlyga – neturi būti kreidos ir besilupinėjančių dažų.

Tokie tapetai klijuojami ne įprastais klijais, o vadinamosiomis „skystomis vinimis“. Jas užtepus reikia leisti šiek tiek išdžiūti ir tik po to klijuoti tapetus šiek tiek prispaudžiant. Po penkių-dešimties minučių, kai klijai pridžius, reikia prispausti tapetus stipriau.

Prižiūrėti bambukinius tapetus nesudėtinga: reikia juos periodiškai išsiurbti, o jei atsiras nešvarumų, juos tiesiog patrinkite drėgnu audiniu su nedideliu valomosios priemonės kiekiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis