70 kv.m lofto Vilniaus centre interjeras

Vilnietis Dalius Lapinskas į loftą Vilniuje įsikėlė atsitiktinai. Tiesiog palydėjo draugą iki jo namų ir pats užsimanė apsistoti tokio tipo būste.

Interjero dizainerio nesisamdė

Tam, kad įsirengtų loftą pats, Dalius naudojosi Google SketchUp programa. Norint, kad lofte būtų išlaikytas vientisas stilius, jis rėmėsi taisykle – nesirinkti skirtingų atspalvių, o panašias 3-4 spalvas.

I.Budzeikaitės nuotr.

Kadangi jau buvo įrengti kanalizacijos taškai, tai buvo ašys, apie kurias buvo kuriamas viso būsto interjeras. Jį įrengti užtruko apie metus, tiek pat laiko vyras jau yra įsikūręs šioje erdvėje.

Naujiems baldams neišlaidavo

Iš seno buto atkeliavo stalas, kėdė, minkštasis kampas, staliukas. Netoli vyro lovos mėtosi IKEA katalogas. „Taip, nieko prieš šį vardą neturiu. Manau, būtų neracionalu, nepirkti daiktų vien dėl to, jog tai masinė produkcija. Galbūt, kai dauguma ima vartoti, sveikas protas tarsi nori atstumti. Tačiau esmė yra, kaip tuos daiktus, baldus, aksesuarus pritaikysi savo būstui“, – savo poziciją išreiškė Dalius.

Iš šios parduotuvės į jo būstą atkeliavo šviestuvai, stalas, kėdė. Iš prosenelės paveldėtas didžiulis medinis stalas. Praktiškai panaudotos ir nusidėvėjusios kėdės.

I.Budzeikaitės nuotr.

Nunešiotas pamušalas pakeistas lentomis, ant kurių vis vien patogu sėdėti.

I.Budzeikaitės nuotr.

Daliaus miegamajame galima išvysti lovą iš palečių.

I.Budzeikaitės nuotr.

Visą lofto interjerą galite peržvelgti galerijoje:

Loftai – ne tik būstas, bet ir bendruomenė 

Šiuo metu lofte gyvenantis vyras su kitais bendraminčiais ruošiasi steigti bendriją. „Nuolat palaikome ryšį internetu, aptariame einamuosius klausimus ir tikiuos, ateityje mūsų gretos tik didės“, – viliasi Dalius.

I.Budzeikaitės nuotr.

Daug kam gyvenimas lofte siejamas su prabanga. Tačiau taip nėra – šaltuoju metų sezonu už būstą tenka mokėti apie 600 Lt. Turint omenyje, kad apšildomas ne tik loftas, bet ir virš jo esantis stogas, tai adekvati kaina. Visgi, į klausimą, ar jis šioje erdvėje jaučiasi kaip namuose, vyras atsakė, jog dar turi praeiti laiko, kad galėtų atsakyti teigiamai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis