262 kv. m namo interjere: seno ir naujo dermė

Panašu, jog interjeras, kuriame susipina seno ir naujo dermė – vienas iš populiariausių būsimų buto ar namo savininkų norų. Užduotį įkomponuoti antikvarines vertybes moderniame interjere gavo ir architektas Evaldas Žurkus kartu su kolega Aidu Kalinausku. Jie pataria, kaip teisingai modernų interjerą pagyvinti senovinę dvasia alsuojančiais objektais.

262 kvadratinių metrų dydžio name gyvena keturi žmonės ir šuo. Kuriant interjerą reikėjo prisitaikyti prie kiekvieno gyventojo poreikių. Šioje situacijoje pagelbėjo tai, kad namą architektai projektavo patys. Tad pagrindiniai planiniai ir turinio sprendimai gimė dar pradinėje namo statymo stadijoje.

Akcentas – juodų plytų siena

Interjero kūrėjams gyvenamojo namo interjero vizija – klasikinius akcentus sujungti moderniu „švariu“ interjeru gimė apsilankius pas užsakovus ir pamačius jų antikvarinių paveikslų kolekciją. Be to buvo sutarta, kad tarp namos išorės ir interjero turi atsirasti bendrystė. Taip atsirado pagrindinis akcentas – juodų, tokių pačių kaip ir išorėje, plytų siena su antikvariniais paveikslais. Ši siena tarsi sujungia eksterjero ir interjero erdves, o autentiški paveikslai ir senoviniai šviestuvai sukuria romantišką atmosferą.

„Pagrindinis akcentas yra juodų plytų siena su antikvariniais paveikslais. Paveikslų rėmų akcentai atsikartoja židinio rėmuose, spintelėje su porcelianinėmis statulėlėmis, vonios kambario balduose, holo veidrodžiuose“, – pasakojo E. Žurkus.

Ypatingai įrengta virtuvės zona

Architektai pasakojo, kad namą visų pirma pradėjo kurti nuo estetikos, funkcijos įgyvendinimo ir spalvinės dermės sukūrimo.

Taip virtuvės zona name tapo tik lakoniška. Pagrindinis virtuvės išskirtinumas tai – kad ji labai moderni. Baltos spintelės yra įrėmintos juodu akmeniniu stalviršiu. Joje sukurtas minimalistinis dizainas. Visa paslaptis slypi tame, kad pačioje virtuvėje yra duris už kurių įrengtas sandėliukas. Pastarajame šeimininkai ir nusprendė slėpti visą namus užverčiančią ir estetiką panaikinančią buitinę techniką. Tad galima sakyti, kad namuose įkurtos dvi virtuvės.

Svetainės zona yra sujungta su valgomuoju. Didelė šviesi erdvė pagyvinta tamsiais elementais: krosnele, baldais.

Namuose yra net du vonios kambariai. Pirmasis įrengtas taip, kad būtų viso buto tęsinys. Vyrauja šviesios spalvos, įrengtos medinės durys ir prie jų spalvos priderintos grindys. Antrasis vonios kambarys atrodo egzotiškiau. Jis visas – iš vienodos tekstūros, akmenis primenančių keramikinių plytelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis