120 kv.m vyriškas poilsio namelio interjeras

„Dvasia, kurią norėjau įkvėpti šiems namams – tai tarsi vaizdinys šaltais vasaros ar žiemos vakarais, kuomet vyrauja prigesintos šviesos bei spalvos, kūrenamas židinys, už lango vasarą girdėti svirpliai, o žiemą matyti krentančios snaigės“, – taip romantiškai savo kurtą interjerą apibūdino interjero dizainerė Agnė Šukštulytė.

Iš tiesų, jos kurtas 120 kvadratinių metrų poilsio namelio interjeras yra tarsi ramybės oazė, šiluma ir sodriu jaukumu primenanti vaizdą, regėtą senuose filmuose.

Pati dizainerė pasakojo, kad gavo užduotį sukurti namus iš vaikystės prisiminimų. Nors šio namelio užsakovas yra vyras, jis nesidrovėjo leistis į detales ir netgi prisiminė, pavyzdžiui, tapetų spalvinę kompoziciją ir gėlių ornamentus.

„Kai kuri interjerą žmogui, kuris žino ko nori, visuomet lengva, nes belieka prisėsti, pabendrauti, kartu bandyti įsivaizduoti detales, stilistiką... Tuomet belieka man, interjero dizainerei, tarsi nutapyti paveikslą iš prisiminimų, formų, medžiagų, ornamentų, sukurti kompoziciją ir pageidaujamą nuotaiką“, – apie darbų pradžią pasakojo A. Šukštulytė.

Pro langus matyti besiganantys elniai

Iš pradžių sklype buvo pastatytas nedidelis vos 60 kvadratinių metrų standartinis rąstinis namas. Jo paskirtis turėjo būti ypatingai paprasta – kad atvykęs žvejoti, šeimininkas turėtų kur apsistoti. Tačiau aplinkui plytintys gamtos vaizdai ir noras turėti geresnes sąlygas ilsėtis, paskatino namelį praplėsti.

„Klientas nutarė praplėsti dėmėtųjų elnių aptvarą. Kai juos galima buvo pamatyti praktiškai už 30 metrų nuo namelio langų, nuspręsta buvo padidinti plotą ir namelį išplėsti. Taip tiesiai pro naujosios didesnės svetainės, bei antrame aukšte esančio miegamojo langus, paryčiais buvo galima išvysti besiganančius elnius. Manau, kuomet interjeras jaukus, ir turi sąryšį su gamta, žmogui natūraliai kyla noras praleisti jame daugiau laiko“, – patikino dizainerė.

Ji naująjį namelį nusprendė papildyti ne tik klasikiniam stiliui tinkančiomis žemės spalvomis, bet ir samanine, žalsva bei konjako gelsvumo.

Detalės – ir iš vaikystės namų

„Interjero savininkai norėjo klasikinio, tačiau neperkrauto, interjero stiliaus. Svarbiausia buvo jaukumas. Taip pat natūralios medžiagos ir išskirtinumas, kurį padėjo sukurti įvairios žalvarinės detalės, šviestuvai, rasti sendaikčių turguose ir parduotuvėlėse, netgi pastarosiose „sumedžiota“ paukščio iškamša. Klasikiniam interjerui visuomet svarbu seni, istoriją turintys daiktai“, – pasakojo A. Šukštulytė.

Būtent pastaruosius objektus ji ir vadina įdomiausiomis namų detalėmis. Į šį ratą patenka vaza, židinio reikmenys, šviestuvas, laikrodis, skulptūrėlės ir netgi cukraus indas.

Kurdama interjerą dizainerė didelį dėmesį skyrė medžiagiškumui. Buvo pasirinktos kokybiškos ir natūralios žaliavos. Namelyje esančios grindys yra natūralios grubios tekstūros, parketas – natūralaus pavidalo lentos, vadinamojo kaimo stiliaus. Apdailai naudota oda – natūrali. Visi šviestuvai – žalvariniai, antikvariniai. Laiptai sendinti – turėklai sušukuoti šepečiais, rievėti, balkiai tarsi sugraužti kirvarpų. Židinio apdaila – marmuras. Visos pagrindinėje svetainėje stovinčio kavos staliuko detalės, netgi vidinės, – iš natūralaus medžio masyvo.

Klasikos atspindys

„Kuriant bendrą kompoziciją, svarbu buvo neperkrauti daiktais, tačiau sukurti jaukią aplinką“, – patikino dizainerė. Ji ypatingai džiaugėsi lobiais, rastais sendaikčių turgeliuose.

Namelyje valgomasis yra pirmoje pastato dalyje, kur vietoje grindjuosčių panaudota pinta džiuto virvė. Jame esantys baldai, išlikęs stalas ir kėdės, atvežti iš kliento tėvų namų. Spalvos šioje erdvėje – neutralios, leidžiančios ramiai stebėti aplinką ir nedirginančios akies.

Virtuvės vietą teko pakeisti, kai buvo pastatytas priestatas. Kadangi ji atsidūrė toje vietoje, kur turėjo būti durys. Tad bendru sutarimu su šeimininkais, dizainerė virtuvę kiek perstatė ir pritaikė naujai erdvei.

Vonios kambarys šiame namelyje – klasikinis, su vyraujančia tamsia sodria šokolado spalva. Modernumo suteikiama pasirenkant chromo padengimą visiems klasikinio stiliaus maišytuvams ir detalėms.

Miegamajame atsiranda daugiau žalsvos spalvos atspalvių, kurie ramina. Taip pat yra židinys, kuris ne tik yra romantiškas akcentas, bet vėsiais vakarais suteikia šilumos ir jaukumo.

Pagrindinė namelio erdvė – svetainė – tiesiog dvelkia klasika, solidumu ir prabanga. Rusvos spalvos papildytos vasarinės lapės kailio atspalviais ir baltu, išsiskiriančiu židiniu. Komodos yra skirtos konjako kolekcijai eksponuoti ir laikyti.

„Atmosfera kuriama tarsi klasikiniuose filmuose, kai užmiesčio nameliuose vakarais kūrenamas židinys, rūkomi cigarai ir geriamas konjakas ar kitas taurus gėrimas“, – namų viziją atskleidė dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis