PRIEŠ ir PO: apleistas butas virto šeimynišku būstu

Skaitytoja Inga buvo išsikėlusi tikslą turėti gražius ir jaukius namus, tačiau tam, kad tai pasiektų teko padirbėti. Rezultatą galite apžiūrėti iš nuotraukų, o moteris pripažįsta, jog jis būtų neįmanomas be tėčio ir vyro pagalbos.

Įsigijome apleistą butą, standartiniame senos statybos name Vilniuje, Naujamiesčio mikrorajone. Atlikome kapitalinį remontą. Kadangi virtuvė buvo labai maža, joje netilpo net mažas valgomasis staliukas, tad norėjome ją sujungti su svetainės zona. Sujungus abi zonas virtuvė liko lyg nišoje, o tarp virtuvės ir svetainės zonų įrengtas valgomasis staliukas su baro kėdėmis atliko valgomojo stalo funkcijas.

Perkeltos miegamojo durys, kad būtų galima įrengti didelę sieninę spintą veidrodinėmis durimis per visą miegamojo plotį. Taip pat dalis koridoriaus virto sanmazgo zona. Sanmazge visi vandentiekio ir kanalizacijos stovai esantys kampe paslėpti įrengus sieninę – kampinę rankšluoščių spintą. Dalis sienos tarp virtuvės ir vonios įrengta iš stiklo blokelių, kad į vonią patektų dienos šviesos.

Visos buto sienos blokinės, tačiau labai tvirtos ir jas griauti buvo sudėtinga. Visame bute pakeista elektros instaliacija, iškeltas eletros skaitiklis į laiptinę, perkeltas dujų skaitiklis į kitą vietą, pakeisti vandentiekio vamzdžiai. Visas kapitalinis buto remontas atliktas per beveik 2 mėnesius. Kadangi buto įrengimo biudžetas buvo ribotas, tai teko pasitelkti fantaziją, kad už minimalias sąnaudas gautume maksimaliai gražų butą, kuriame norėtųsi gyventi.

Buto išplanavimas prieš remontą:

Buto išplanavimas po remonto:

Koridorius prieš ir po:

Miegamasis prieš ir po:

Svetainė prieš ir po:

Virtuvė prieš ir po:

Vonia prieš ir po:

Balkono apatinė betoninė dalis buvo pašalinta, paliktos tik laikančios konstrukcijos ir grindys bei įrengta aliuminio konstrukcijų lodžija, pilnai įstiklinta nuo grindų iki lubų.

Gal ir Jūs namuose neseniai pasidarėte remontą? Susisiekime: manonamai@delfi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis