Neįtikėtini apartamentai Honkonge: ar įmanoma taip gyventi?

Matyt, tik Honkonge galima atrasti sunkiai protu suvokiamo dydžio apartamentus. Vienam gyventojui tenka tik iki dviejų kvadratinių metrų. Žinant, kad regione gyvena apie 7 milijonus žmonių – tai nestebina.

M.Wolf nuotr.

Dėl to statomi kuo aukštesni namai, kurie iš pirmo žvilgsnio primena dangoraižius. Tik tiek, kad nėra jiems įprastos prabangos – norint galima lengvai pamatyti pačias asmeniškiausias žmonių gyvenimo detales.

M.Wolf nuotr.

Tiesa, tokiuose Sham Shui Po, Yau Tsim Mong ir Kowloon gyvenamuosiuose rajonuose dažniausiai apsistojusios sunkiau besiverčiančios šeimos, senesni žmonės ir bedarbiai. Žinoma, tokiuose namuose ir nuoma palyginti mažai atsieina – tik iki
40 litų per mėnesį.

Šių darbų autorystė priklauso vokiečių kilmės fotografui Michael Wolf, kuris šiuo metu gyvena Honkonge. Įdomiausia jam fotografuoti didžiulius miestus ir fiksuoti jų gyvenimą. Menininkas yra gyvenęs Kanadoje, Amerikoje, įvairiose Europos šalyse.

M.Wolf nuotr.

Į Honkongą jis persikėlė 1994 metais. Aštuonerius metus dirbo vienam žurnalui, tačiau nuo 2001 m. atsidėjo savo asmeniniams projektams, kurių dauguma buvo išleisti knygų formatu.

M.Wolf nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis