Moteriškas 51 kv.m. butas su 32 kv.m. terasa

Šio interjero užsakovė gyvena viena. Ji – plataus akiračio, apsiskaičiusi, daug dirbanti, sportuojanti ir keliaujanti mėgstanti moteris, kuri su malonumu ruošia artimiesiems ir draugams šventes savo namuose.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Moteris įsigijo nedidelius (51m²) apartamentus viršutiniame daugiabučio aukšte, kuriame yra erdvi terasa (32m²) ir nepaprastai gražus vaizdas už lango – pušų miškas.

Anksčiau užsakovė gyveno kitame panašaus ploto nuosavame bute (~50m²), kurį buvo įsirengusi pati pagal savo skonį ir sugebėjimus, tačiau šį kartą į pagalbą nutarė kviestis interjero dizainerį – mane.

Kuomet susipažinome, ji įteikė detaliai apgalvotą pageidavimų sąrašą (netgi parašyta kiek metrų knygų ji turi!). Apžiūrėjome kokius baldus norėtų panaudoti naujuose namuose, nuosekliai papasakojo ką mėgsta.

Buvo paaiškinta kokios bute esančios sąlygos jai pagerintų buitį t.y talpios didelės spintos daiktams susidėti. Nedidelio ploto bute baldus reikėjo suprojektuoti taip, kad vizualiai neapsunkintų erdvės.

Pompastikos šiame interjere nėra, užsakovė mėgsta solidžias, natūralias medžiagas, norėjo tiesiog praktiškų, jaukių namų. Paminėjo, kad patinka „nugesinta“ raudono vyno spalva.

Koridoriuje sugalvojau talpią spintą nuo grindų iki pat lubų, kuri savo „L“ raidės forma tarsi „užlinksta“ į virtuvės pusę ir viena jos dalis tampa tarsi „altorėliu“ mieliems suvenyrams eksponuoti.

Įsigytų apartamentų problematika buvo ta, kad praėjimams buvo skirta pernelyg daug erdvės, todėl reikėjo suprojektuoti papildomų pertvarų ir nišų į kurias galima būtų sumontuoti talpius baldus. Tarp virtuvinio ir kampinio koridoriaus baldo sugalvotoje nišoje yra rankinių ir daiktadėžių lentynos, kurios užmaskuotos dideliu veidrodžiu.

Įėjus veidrodyje atsispindi baldai ir nišos juose, lentynų tarsi nesimato.

Naujuose namuose panaudota užsakovės turėta nedidelė spintelė, kurioje laikomos šlepetės svečiams, o ant kabyklos galima kabinti tiek viršutinius drabužius, tiek rankines.

Pasaulyje yra įprasta, kad maisto gaminimas yra mėgstamas daugelio žmonių užsiėmimas ir smagus laiko praleidimo būdas, net jeigu konkrečiai gamina tik vienas žmogus. Smagu šeimininkams ir svečiams būti vienoje erdvėje ir kalbėtis apie maisto gaminimą, dalintis receptais, žiniom apie prieskonius, galų gale kartu plakti (ne)alkoholinius kokteilius ir t.t.

Maža uždara virtuvė tam netiktų (pirmiausia dėl gyvenamojo ploto trūkumo), nes žmonės turėtų būti susigrūdę, nebūtų kur apsisukti, o gal ir išvis netilptų visi norintys. Nekalbant jau apie tai, kad gaminantis žmogus būtų nuo visų atskirtas. O dėl kvapų, tai pirmiausia reikia pasirinkti geros kokybės ir traukos gartraukį. Jeigu jo nėra arba mažas galingumas, kvapų bus pilnas butas net esant uždarai virtuvei.

Sala virtuvėje virsta į valgomą stalą. Viršutinės pakabinamos spintelės yra dviejų aukštų.

Po stalviršiu įmontuota metalinė detalė – „koja“, kuri buvo specialiai gaminama šiems virtuvės baldams. „Kojos“ forma ir lenkti jos kampai derinti prie kėdžių dizaino. Virtuvės baldų grindjuostės taip pat metalizuotos.

Užsakovė seniai buvo nupirkusi labai gražų, gero dizaino sieninį laikrodį, kuris rado vietą naujuose namuose.

Pasižiūrėkit į kairę fotografijos pusę. Ar matot ant stalviršio pačią originaliausią druskinę?! Tai užsakovės dar vienas stilingas ir funkcionalus virtuvės aksesuaras.

Darganotą ar šaltą sezoną galima užkurti ugnį krosnelėje, paskaityti gerą knygą su geros kavos / arbatos puodeliu ir gerėtis vaizdu per langą.

Foteliai lengvų formų, neapkraunantys erdvės darniai įsilieja margintais audiniais į bendrą erdvę. Sofa gali būti transformuojama į miegamą lovą.

Miegamajame kambaryje įrengta nedidelė biblioteka ir jaukus darbo kampelis.

Taip pat per visą sienos aukštį ir plotį suprojektuotas talpi sieninė spinta.

Dailų ir elegantišką staliuką prie lovos moteris atsivežė iš savo senųjų namų.

Vonios kambaryje, dėl durų angos padėties siena buvo labai siaura, taigi dušo zonoje suprojektavau nišą (tokio pačio gylio kaip ir „siauroji siena“ prie durų) su lentynomis.

Erdvės vizualiniam didinimui naudojamos blizgios plytelės. Prie unitazo sumontuota bidetė, kadangi bidei nebebuvo pakankamai vietos. Vonios kambaryje dar yra gyvatukas ir skalbyklė.

Patogu naudotis higienos priemonėmis, kai jos čia pat ranka pasiekiamos dušinėje.

Toks praustuvės sprendimas išgelbėjo nuo pradinio nepatogaus vonios kambario išplanavimo.

Moteris pageidavo tokio lauko židinio, kuriame būtų speciali vieta maistui kazane ruošti ir ugniakuras šašlykams ar vištai iškepti.Terasoje jau buvo pastatyta malkinė, užsakovė nusipirko lauko baldus, kvietė floristikos specialistę, kuri suprojektavo „daržininkystę“ dideliuose dekoratyviniuose vazonuose.

Lauko židinys suprojektuotas taip, kad būtų: vieta kazanui, šašlykams, darbastalis maisto paruošimui, reikmenų susidėjimo vieta.

Židinio dekoras ir spalvinis sprendimas buvo derinamas prie esamos namo fasado ir stogo apdailos.
Užsakovė aktyviai dalyvavo interjero kūrime, netgi pati susirado ne vieną interneto parduotuvę, kurioje prekiauja jai patinkančiais daiktais ir kartu su manimi pasitarusi juos nusipirko. Darbas buvo itin malonus, nes moteris turi puikų išlavintą skonį ir gerą biudžetą pageidavimams išpildyti.
Darbo pradžia (žr. foto žemiau).








Už interjerą dėkojame Silvijai Grendienei, www.namointerjeras.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis