Įdomesnės pertvaros: idėjos jaukiems namams

Pertvaros - puikus būdas atskirti erdves ir taip namams suteikti jaukumo. Klaidinga manyti, kad pertvaros skirtos tik erdviems būstams - jos gali pasitarnauti ir nedideliame, jei tik sumaniai pasirinktos ir teisingoje vietoje įrengtos.

Pertvaros gali būti pagamintos iš įvairiausių medžiagų ir tapti vienu svarbiausių jūsų būsto akcentu. Pavyzdžiui, stiklinės pertvaros idealiai papildytų minimalistinį interjerą, o klasikiniam - suteiktų modernumo.

Shutterstock nuotr.

Stiklinė siena, pagaminta iš itin atsparaus stiklo ir lengvai stumdoma ant grindų įrengtais bėgiais, gali pakeisti įprastas duris. Pertvara iš stiklo blokelių itin tiktų vonios kambariui.

Praktiškas pasirinkimas, ypač nedideliame būste, stumdomos pertvaros, leidžiančios itin lengvai transformuoti gyvenamąją erdvę. Kai kurios pertvaros slankioja specialiais bėgiais, tačiau nesusilanksto. Jeigu norite dar dinamiškesnės slankiojančios pertvaros, jums idealiausiai tik tokios, kurios, esant reikalui, susilanksto.

Shutterstock nuotr.

Pertvaros taip pat gali būti pagamintos iš betono, pluoštinio cemento plokštės ar plytų - sienelė iš jų gali būti viso kambario akcentas.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Metalo plokščių konstrukcijos plonesnės, tinkamos mažesniems plotams, jos atsparios ugniai, tačiau tokia pertvara gražiausiai atrodytų tik moderniame interjere.

Dizaineriai siūlo ir ažūrines pertvaras, kurių raštas atkartojamas ant baldų durelių ar kitų paviršių.

Pačios brangiausios – medinės pertvaros, tačiau dėl savo natūralumo jos suteikia namams jaukumo, prabangos ir šilumos. Jei norisi modernumo, tuomet rinkitės art deco stiliaus medinę pertvarą.


Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis