Buvę Pulitzerio premijos laureato namai, kurių vertė šiandien – 2,1 mln. eurų

Rašytojo Norman Mailer sūnus paskelbė, kad buvę jo tėvo namai, įsikūrę bohemiškame Niujorko rajone, šiandien yra parduodami už 2,1 mln. eurų. Istorine praeitimi alsuojantį butą sudaro trys miegamieji, trys vonios zonos ir net kelios terasos, o jo plotas apima apie 152 kv.m.

Norman Mailer – garsus amerikiečių novelistas, žurnalistas, režisierius, aktorius bei politinis aktyvistas. Jis prestižinę Pulitzerio premiją laimėjo net du kartus (pirmąjį kartą už negrožinę knygą „Nakties kariuomenės“, o antrąjį kartą už grožinę knygą „Budelio giesmė“). Būtent šiuose namuose jis parašė kelis svarbiausius savo darbus, įskaitant knygą „Budelio giesmė“. Po jo mirties bute apsigyveno jo sūnus su savo šeima.

Vien tik pažvelgus į šiuos namus, nesunku nuspėti, kad tai – rašytojo namai. Bute vyrauja jaukus eklektiškas interjero stilius. Jame juntamas ryškus charakteris, kurį sukuria gausybė knygų, meno kūrinių bei asmeninių, savo istoriją turinčių menkniekių. Čia taip pat stovi autentiškas rašytojo darbo stalas.

Visgi po rašytojo mirties, buvo padaryta ir keletas permainų. Buvo nukabinti anksčiau bute kaboję hamakai ir trapecijos, kurias N. Mailer buvo įsirengęs, nes norėjo įveikti aukščio baimę. Šios detalės N. Mailer sūnui pasirodė per daug ekstravagantiškos bei keliančios pavojų.

Šis būstas labiausiai išsiskiria savo išplanavimu ir architektūrinėmis detalėmis. Viršutinis būsto aukštas buvo projektuotas taip, kad jame galima būtų pasijusti kaip laive. Čia įrengtos įvairios kopetėlės, turėklai, apžvalgos aikštelės ir t.t.

Unikali interjero detalė – svetainės lubos, kurios yra padarytos iš medinių lentučių. Lubos buvo įrengtos taip, kad primintų laivagalį. Kita itin svarbi būsto detalė – terasos. Jų šiame būste yra net keletas. Iš jų galima stebėti Niujorko simboliais tapusius objektus: Laisvės statulą, Bruklino tiltą bei Manhatano rajoną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis