96 kv.m klasikinio stiliaus butas Užupyje FOTO

Klasikinio stiliaus interjere vyrauja vientisas stilius. „Apjungti visumą ir parinkti vieną kontekstą – tai mano stilius“, – prasitaria interjero dizainerė Jolanta Lapinskaitė-Vaitulionienė. Būtent tai atsiskleidžia šiame 96 kv.m bute Užupyje.

Tokie interjerai kuriami ne vienerius metus. Tad neveltui šio buto interjeras buvo kuriamas kelerius metus, kol pagaliau pavyko išpildyti kliento ir dizainerės sumanymus iki galo. Šis būstas skirtas vyresnio amžiaus žmonėms, kurie norėjo, kad namuose vyrautų klasikinis stilius.

Lietuviai dažnai tokį stilių apibūdina kaip Provanso. Iš tiesų, toks stilius net neegzistuoja. Savamokslis stilaus apibūdinimas kilo iš prancūziško žodžio province, kuris reiškia provinciją.

Namuose vyrauja natūralios medžiagos, net tapetai parinkti šilkiniai. Kadangi norėta paįvairinti baltos spalvos lovas ir išvengti nuobodaus vientisumo – jos papuoštos tapyba su gėlėmis. Tai atsispindi ir kitose interjero detalėse bei balduose.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Bute yra šios zonos: svetainė sujungta su virtuve, koridorius, vonios kambarys, miegamasis, darbo kambarys, svečių kambarys.

Nors namas pastatytas tik 2007 m., tačiau juose norėta išvengti modernaus stiliaus – parinkti tik senove ir nostalgija dvelkiantys elementai. Tam tiko individualios gamybos baldai, neapsieita be antikvarinių baldų ir aksesuarų, pavyzdžiui, indaujos, laikrodžio.

Nuotraukose matomi laipteliai taip pat atsirado neatsitiktinai – jais galima patekti į svečių kambarį, kuris užima 16 kv.m.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Vienas pagrindinių pakeitimų šioje zonoje – sujungta svetainė ir virtuvė, kurioje atsirado vietos ir valgomojo zonai. Toks sprendimas namams suteikia jaukumo.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Darbo kambaryje – daug medienos, rašomasis stalas, kuris dvelkia senove, krėslas.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Atidžiai parinktos ir apdailos medžiagos. Pavyzdžiui, virtuvėje, koridoriuje kelios sienos yra sumūrytos iš senų raudonų plytų, kurios buvo atvežtos specialiai iš Karaliaučiaus.

Namų vientisumas išlieka ir vonios kambario stilistikoje. Sienoje paliktos senovinės plytos, likusiai daliai pritaikytos sendinto akmens masės plytelės.

Lauke sumaniai paslėptas kondicionierius.

Butas Užupyje
Butas Užupyje
Asmeninio archyvo nuotr.

Visą interjerą galite išvysti galerijoje:

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis