82 kv.m butas Vilniuje: svetimos erdvės virsmas sava

Interjero dizainerė Gintautė Kisieliūtė (interjero studija „Geekydesign“) pasakodama apie šio interjero kūrybinį procesą išskyrė pagrindinę erdvės problemą – užsakovai įsigijo butą, kuriame jau buvo gyventa. Dizainerei naujų buto savininkų suformuluota užduotis buvo pagrindines patalpas pritaikyti jų poreikiams.

G. Kisieliūtė apie atliktus darbus pradeda pasakoti nuo pastebėjimo, jog kurti interjerą nuo nulio visada yra paprasčiau, nes tada butas yra tarsi baltas popieriaus lapas, kuriame erdvė kūrybiškiems sprendimams yra neribota. Dizainerė pabrėžia, kad dirbant su tokio pobūdžio projektais, kai užsakovas nenori atlikti kapitalinio remonto, labai svarbu jį išgirsti ir suprasti, o tada pasitelkti visas turimas žinias ir jų pagalba prie esamų detalių priderinti naujus elementus, ir sukurti „šviežiai“ atrodantį interjerą.


Vaidotas Darulis


Šis trijų kambarių butas yra ramioje, gamtos apsuptoje Vilniaus vietoje, tad ir interjero tematika buvo derinama su aplinkos kuriama nuotaika – pasitelkta tai, kas teikia jaukumo ir padeda pasiilsėti po ilgos darbo dienos. Būste vyrauja modernus skandinaviškas interjero stilius (skandinaviškas jaukumas derinamas su moderniais sprendimais, kurie padeda komfortiškai gyventi). Interjere vyrauja švelnūs žemės tonai su melsvais akcentais, kurie derėdami tarpusavyje kuria malonią namų atmosferą. Parinkta koncepcija spinduliuoja lengvumu, jaukumu bei patogumu.


Sunkiausia užduotis dirbant su šiuo projektu, pasak G. Kisieliūtės, buvo nestandartinės erdvės. Siaura ir pailga svetainė, nors ir nemažo ploto, dėl joje esančios užapvalintos sienos, padiktavo kai kuriuos išplanavimo sprendimus, baldų dydžius ir panašiai. Tokio pat tipo – ilga ir siaura virtuvė taip pat padiktavo nestandartinio dydžio valgomojo stalą. Kadangi nenorėta bute kapitaliai keisti visko, dizainerei taip pat reikėjo prisitaikyti prie esamų detalių: grindų dangos, elektros išdėstymo plano.


Vaidotas Darulis


Kalbėdama apie išskirtines šio interjero detales, dizainerė išskiria specialiai šiam būstui suprojektuotus baldus, kurių dėl turimos nestandartinės erdvės, buvo pagaminta iš tiesų nemažai – baldas televizoriui, darbo stalas, žurnaliniai staliukai, knygų lentyna, valgomojo stalas. Dar vienas įdomus dekoravimo elementas – akcentinė siena miegamajame, kuri buvo papuošta aksomą primenančiais tapetais, kurie šiame kambaryje kuria jaukumo atmosferą.


Svarbiausi etapai, verčiant šį būstą užsakovų namais, buvo šie: svetainėje buvo pakeisti visi baldai, sienų spalvos (paliktas tik vienas šviestuvas ir romanetės). Suderinti tinkamo dydžio baldai bei interjerą papildantys dekoro elementai. Virtuvėje pagrindinis pokytis buvo sienų plytelės, kurios iškart patalpai suteikė spindesio, o naujas šeimos stalas su kėdėmis ir šviestuvu tarsi patvirtino, jog šis butas dabar jau tikrai priklauso naujakuriams. Miegamajame parinkti tapetai gerokai pakeitė šalto kambario įvaizdį ir pavertė jį jaukiu. Lova minkštu galvūgaliu ir staliukai šalia tokį jausmą tik dar labiau sustiprino.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis