80 kv.m butas Vilniuje: modernaus gyvenimo būdo atspindžiai

Architektė Dovilė Martinaitytė („Architekte.lt“) sako, kad kuriant šį interjerą buvo dvi svarbios užduotys: pabrėžti erdvės privalumus bei suslapstyti minusus. Galutinis rezultatas – erdviai ir moderniai atrodanti erdvė, kurioje atsispindi šiuolaikiško žmogaus gyvenimo būdas.

Moderniu stiliumi įrengtas 80 kv.m butas yra įsikūręs Vilniuje. Butą sudaro šios erdvės: nedidelis prieškambaris, bendra virtuvės, valgomojo ir svetainės erdvė, miegamasis, darbo kambarys bei sanitarinis mazgas. Butas yra pailgo stačiakampio formos, tad projektuojant architektei reikėjo spręsti atskirų erdvių išdėstymo erdvėje klausimą, ypač gyvenamosios zonos.

Augis Narmontas

Bute buvo paliktos betoninės lubos, taip išlaikant patalpų aukštį ir sukuriant atitinkamą modernią interjero atmosferą. Tam, jog nedidelę prieškambario zoną atskirti nuo likusios erdvės, buvo pažemintos lubos, taip sukuriant atskiros erdvės įspūdį bei tuo pačiu metu paslepiant komunikacijas. Prieškambaryje buvo įrengta daugiafunkcinė spinta, kurioje vienoje dalyje kabinami lauko drabužiai, kitoje – batai, o dar kitoje – slepiasi skalbimo mašina. Ji vizualiai susilieja su sienų apdaila ir neapsunkina erdvės. Šioje erdvėje taip pat panaudotas didelis veidrodis, kuris prisideda prie papildomos šviesos bei erdvės kūrimo.

Augis Narmontas

Bendra virtuvės, valgomojo ir svetainės erdvė buvo išplanuota taip, kad sudarytų maksimaliai atviros erdvės įspūdį. Tiek šiam kambariui, tiek visam butui buvo parinkta tekstūriškai kontrastinga apdaila (lygios baltos sienos, medinės eglute suklotos grindys, betoninės lubos), kuri derėdama tarpusavyje, kuria dinamiško interjero įspūdį. Virtuvei buvo parinkti baltos spalvos baldai, todėl jie pranyksta bendrame erdvės vaizde.

Augis Narmontas

Svarbiausiu objektu čia tampa virtuvės salos kompozicija, kurią sudaro: tamsi, beveik juodos spalvos sala, išskirtinio dizaino baro kėdės, metalinis gartraukis bei kabantis šviestuvas. Ši kompozicija atrodo struktūriškai bei skulptūriškai ir, pasak architektės, atlieka tiek savo tikrąją – funkcinę paskirtį (vieta, kuri yra skirta maisto gaminimui), tiek – išskirtinio interjero akcento vaidmenį.

Augis Narmontas

Valgomojo zonoje suprojektuoti balti baldai su medinėmis detalėmis įsilieja į bendrą kambario vaizdą ir tarytum neužima papildomos erdvės. Visos detalės šioje erdvėje parinktos taip, kad sudarytų lengvos ir neapkrautos erdvės įspūdį. Virš valgomojo stalo pakabintas baltos spalvos šviestuvas, valgomasis stalas bei kėdės derėdami tarpusavyje sudaro vientisą kompoziciją.

Augis Narmontas

Svetainei buvo parinktas ryškus spalvinis akcentas – oranžinė odinė sofa, kuri kambarį papildo nauja spalva bei tekstūra. Prie jos šliejasi žavus medinis staliukas bei pakabinamas šviestuvas (tokio paties dizaino kaip ir valgomajame).

Augis Narmontas

Augis Narmontas

Miegamojo interjeras – itin minimalus, jame nėra jokių blaškančių ir nereikalingų detalių. Čia dominuoja balta bei pilka spalvos. Jaukumą šioje erdvėje kuria aksominės užuolaidos bei pakabinami ir sieniniai šviestuvai.

Augis Narmontas

Augis Narmontas

Sanitarinis mazgas iš išorės buvo „apsiūtas“ ąžuolo lukštu. Viduje panaudota minimali, funkcionali stilistika. Vientisumą su likusiu interjeru čia išlaiko ąžuolo lukšto detalės.

Augis Narmontas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis