80 kv.m butas Vilniaus centre

Vilniaus centre, Gedimino prospekte esantis butas buvo rekonstruotas interjero dizainerės Rūtos Jankūnienės. Ji dalinasi idėjomis, kaip šiame būste jai pavyko sukurti autentišką atmosferą.

80 kv.m bute yra bendra erdvė, kurioje susilieja svetainė su židiniu, virtuvė ir valgomasis bei atskiri kambariai, kuriuose įkurtas miegamasis bei du kambariai vaikams.

Visų pirma buvo išgriautos pertvaros, nes norėta padaryti kuo erdvesnę svetainę. Anksčiau bute zonos buvo suskirstytos pagal langus - kur langas, ten ir atskira erdvė. O kadangi jų buvo šeši, butas atrodė tarsi būtų išskaidytas, neturėjo vientisumo.

Asmeninio archyvo nuotr.

Erdvumo būstui suteikia ir 3 metrų aukščio lubos, gilios palangės, kurios taip pat gali būti funkcionaliai išnaudotos. O parinkus natūralų medį namuose padvelkia senove.

Šiuose namuose nėra neapgalvotų zonų, pavyzdžiui, koridoriuje pastatyta spinta, kuri ribojasi su kambariais ir nedarko interjero.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kai buvo kuriamas buto interjeras šeimoje augo du paaugliai. Dėl to buvo ilgai svarstoma ar jiems kurti vieną bendrą kambarį, ar du atskirus. Visgi buvo pasirinktas racionalus spredimas - tokiame amžiuje kaip tik išsiskiria pomėgiai, interesai, gyvenimo tempas, tad berniukams įrengtos dvi atskiros zonos.

Asmeninio archyvo nuotr.

Be to, rekonstruojant butą, buvo atidengtos plytos, atrastos freskų dalys, paliktos nišos, kurios padeda kurti individualų namų veidą.

Tiesa, dizainerė Rūta Jankūnienė priduria, jog kuriant namus svarbu suderinti namo vidų su jo išore. Juk, jei tai yra senesnės statybos pastatas, jis turi kažkiek reflektuoti jo amžių. Pasak dizainerės, padvelkia kiču, kuomet kokiame prastesniame rajone yra specialiai kuriamos freskos, kabinamos krikštolinės lempos.

Šiame būste dizainerės buvo parinktas autentiškas koklius, kokie anksčiau ir būdavo tokiuose butuose. Jos nuomone, namai turi būti artimi kliento gyvenimo būdui, mąstysenai, o ne priminti muziejų, kuriame visi daiktai tik marokietiško ar japoniško stiliaus.

Visą interjerą galite apžiūrėti galerijoje:

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis