69 kv.m. butas Vilniuje: iš dviejų kambarių – trys

Architektei Audronei Ambrazienei ir dizainerei Daivai Pocevičienei projektuojant vilniečių poros namų interjerą, pirmoji užduotis buvo racionaliai išspręsti išplanavimą.

Naujos statybos bute buvo numatytas antras san. mazgas, kuris buvo visai nereikalingas nedideliuose namuose, tad vietoje jo buvo suplanuota drabužinė. Pagal pirminį išplanavimą virtuvė buvo numatyta toje vietoje, kur dabar įrengta darbo zona. Virtuvę perkėlus į buto gilumą, atsirado galimybė įrengti papildomą kambarį. Jis nuo svetainės zonos gali būti atitveriamas stikline slankiojančia pertvara. Ateityje čia galėtų būti įrengtas vaiko kambarys. Iš dviejų kambarių buvo suprojektuotas trijų kambarių butas.

I. Petino nuotr.

Interjerui buvo pasirinktas modernus eklektiškas stilius. Pagrindiniu akcentu tapo fototapetas su purpuriniais (nors nuotraukoje jie atrodo raudoni) medžio lapais. Nuotrauka pasufleravo koloritą – interjere kaip pagrindinė spalva buvo pasirinkta kakavinė, ji papildyta keliomis purpurinėmis detalėmis.

Nors bute vyrauja viena spalva, visuma anaiptol nėra monotoniška, kadangi naudotos skirtingos medžiagos: vienspalviai ir raštuoti tapetai, lygios ir grublėtos akmens masės plytelės, blizgūs baldų paviršiai, ąžuolinės grindys, odinė sofa. Ta pati spalva skirtingose medžiagose įgauna vis kitokį charakterį.

Asmeninio albumo nuotr.

Interjere panaudota daug veidrodžių. Koridoriuje jais išklota visa siena su durimis į drabužinę. Kad didelis plotas neatrodytų nuobodžiai, panaudoti skirtingų dydžių trijų tonų veidrodžiai. Miegamajame veidrodžių pagalba buvo sukurtas didesnės patalpos įspūdis. Veidrodis tarsi įrėmina priešais lovą esančia sieną, tad atrodo, jog kambarys tęsiasi ir už jos. Veidrodis panaudotas net svetainės spintelių apačioje, vizualiai pakeldamas jas nuo grindų.

I. Petino nuotr.

Dizainerės sumaniai sprendė apšvietimo klausimus. Koridoriuje šviestuvai paslėpti lubų nišoje, miegamajame sukurtas jaukus, išsklaidytos šviesos sieninis apšvietimas, svetainėje šalia sofos buvo pastatytas skaitymui patogus toršeras, o valgomojo stalą puošia klasikinio stiliaus sietynas. Na, o atėjus šaltajam metų laikui jaukią šviesą skleis šalia televizoriaus įrengtas bio židinys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis