64 kv.m trijų kambarių tipinio buto rekonstrukcija

Daugelis esate buvoję 64 kv.m trijų kambarių bute plytiniame name, statytame praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje - kambariai gal ir pusė bėdos, tačiau koridoriuje, tualete, vonioje ir virtuvėje prasilenkti dviem žmonėms iš tiesų buvo sunkoka.

Prieš rekonstrukciją

Šio buto renovacijos atspirties taškas buvo tas, kad jame gyvens tik du žmonės, todėl iškart galima atsisakyti trijų izoliuotų kambarių. Kiti du svarbūs aspektai - virtuvė tokia maža, kad nėra kur pavalgyti, o vonia ir tualetas taip pat miniatiūrinė, tad reikėjo atsisakyti arba praustuvės, arba skalbimo mašinos, kurios negalima perkelti į virtuvę, nes ten paprasčiausiai nėra vietos. Dar vienas akivaizdus dalykas - spinta su kabykla viršutiniams drabužiams ir lentynomis batams. Tokiame koridoriuje, kaip šis, iki pertvarkymo, vietos nebuvo nei kabyklai, nei tuo labiau batų dėžei. Be to, buto langai orientuoti į pietus ir šiaurę. Virtuvėje ir šalia jos esančiame kambaryje visada būdavo tamsu, nes kiemas nuo gatvės apaugintas aukštomis vešliomis tujomis. Dabar, išgriovus pietinį kambarį atskiriančią sieną ir jos vietoje įstačius plačias stiklines dvivėres duris, apšviečiama ne tik virtuvės ir valgomojo, bet ir koridoriaus zona.

Žurnalas "Mano namai"

Po rekonstrukcijos

Šio buto renovacija išsprendė tris pagrindines problemas - atsirado patogi virtuvė ir didelis valgomasis, erdvi svetainė, miegamasis, drabužinė ir jaukus vonios kambarys. Miegamasis šiek tiek sumažėjo dėl įrengtos drabužinės, tačiau tapo daug jaukesnis, nes jame nebėra didžiulės rūbų spintos.

Žurnalas "Mano namai"

Nesunku pastebėti, kad visame bute, net ir virtuvės zonoje, viena grindų danga, išskyrus vonią, kuri išklota plytelėmis. Taip padaryta nenorint suskaidyti erdvės, nes padalyta į zonas skirtingomis dangomis ji vizualiai sumažėtų, nebetektų vientisumo. Erdvę skaldytų ir mažintų skirtingomis spalvomis išdažytos sienos, todėl jų spalva visame bute ta pati - šviesi, neutrali. Dabar ir virtuvėje nereikia bijoti kambarinės dangos, nes aukštos klasės laminatas yra labai patvarus, tad ir virtuvėje tarnaus ilgai net ir labiausiai mindomoje darbo vietoje. Be to, vientisa grindų danga virtuvės zonos neatskiria kaip gamybinės patalpos, ji išlieka kaip valgomojo ir svetainės tąsa. Šiame bute tiesiog labai dėkinga situacija - išgriovus sieną, virtuvėje ir liko savo vietoje - atvirame, tačiau jaukiai izoliuotame kampe.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Vienoje didelėje erdvėje vis tiek susidaro kelios zonos, nors jos ir neturi aiškių ribų. Na, o kiekvienai zonai reikia skirtingo apšvietimo. Logiška, kad virš valgomojo stalo turi būti taškinis apšvietimas, virš stalo nuleistas šviestuvas. Viršuje prie pat lubų du šviestuvai - tai bendrasis apšvietimas. Šviesos taškai dekoratyvioje, bet funkcionalioje nišoje, kurioje paslėpti šildymo ir vandens vamzdžiai, sukuria intymią toršero šviesą. Šoniniai šviesos taškai virš kambario durų ir spintos tiesiog funkcionalūs, nes įjungiami tik įėjus pro lauko duris ir nušviečia kelią prie kitų jungiklių. Jie minimaliai dekoratyvūs, pastebimi kaip šviesos šaltiniai, o ne kaip turinčios į akis kristi interjero detalės. Tad kaip stilingas interjero aksesuaras šioje erdvėje yra tik šviestuvas virš stalo.

Žurnalas "Mano namai"

Kažkada drabužių spintos ir dvivėrių durų vietoje buvo sieninė spinta ir siena su didžiuoju buto kambariu. Dabar šios durys retai kada būna uždarytos, nes pro jas pietų saulė patenka į šiaurinę buto zoną. Be to, šios klasikinės, vasaros verandos langus primenančios durys yra labai dekoratyvios ir suteikia klasikiniam interjerui savotiško nerūpestingo lengvumo.

Žurnalas "Mano namai"

Patogaus dydžio vonios kambarys tapo išgriovus pertvarą tarp senojo tualeto ir vonios bei šiek tiek paplatinus erdvę sumažinant buvusį koridoriš į virtuvę. Dabar čia niekam netrukdo didelė skalbinių dėžė, o skalbimo mašiną, daugybę vonios ir švaros reikmenų galima sutalpinti erdvioje sieninėje spintoje, kurios durys, atsidarančios armonikos principu, taip pat sutaupo daug vietos.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis