64 kv.m butas Vilniuje: maksimalios erdvės siekis nedideliame plote

Nedidelis dviejų kambarių butas yra įsikūręs Vilniaus senamiestyje. Buto savininkai – jauna, išsilavinusi ir gerą skonį turinti pora. Jie pageidavo, kad kuriant namų interjerą, būtų išsaugota kuo daugiau erdvės. Šiuo projektu užsiėmė studijos „Casablanca“ dizaineriai: Eugenijus Byčenkovas ir Greta Magylaitė.

Nedidelį, bet šviesų ir jaukų butą sudaro šios erdvės: prieškambaris, sanitarinis mazgas, sandėliukas, bendra virtuvės bei svetainės erdvė, miegamasis, drabužinė. Užsakovai pageidavo, kad namų interjeras atrodytų erdviai, lengvai ir kartu išlaikytų savo funkcionalumą. Šiam tikslui pasiekti interjero autoriai pasitelkė šviesias spalvas, natūralios medžiagas su ryškiomis faktūromis, veidrodžius ir „kabančius“ baldus.

Asmeninis archyvas

Bute vyrauja natūralaus ąžuolo ir baltos spalvos žaismas, kuris nuo grindų, sienų ir lubų persikelia ant baldų plokštumų. Balta spalva vizualiai praplečia namų erdvę, suteikia jai papildomos šviesos, o ąžuolo mediena ją sušildo. Miegamajame ramią, atpalaiduojančią nuotaiką kuria tamsiai mėlyna akcentinės sienos spalva ir prie jos priderinti naktiniai staliukai bei kilimas. Svetainėje neutraliame fone yra tarsi pabertas spalvotas minkštų baldų, kilimo ir kavos staliukų derinys, kuris šiai erdvei suteikia žaismingumo. Baltas kambarių sienas puošia ir po namus lydi nuostabūs Arūno Rutkaus tapybos darbai.

Nedideliame buto prieškambaryje yra suprojektuota talpi sieninė spinta veidrodinėmis durimis. Veidrodis šioje erdvėje be savo pagrindinės funkcijos – atspindėti, atlieka ir kitą vaidmenį – jis vizualiai praplečia erdvę. Taip pat čia yra suprojektuotas L formos baldas, kuris atlieka kelias funkcijas: tarnauja kaip batų, kepurių ir pirštinių saugykla ir yra patogus baldas prisėsti apsiauti batus ir pan.

Sanitarinio mazgo patalpai buvo suteikta taisyklinga stačiakampio forma, prie jos įstrižosios sienos suprojektuojant talpią sieninę spintą, kuri ne tik slepia WC rėmą, bet ir skalbyklę su džiovykle bei daugybę spintelių ir lentynėlių buitinei chemijai, skalbiniams ir rankšluosčiams. Praustuvo baldas turi patogius stalčius kosmetikos priemonėms susidėti.

Asmeninis archyvas

Kadangi miegamojo erdvė yra visai nedidelė, ji buvo apstatytą minimaliai, naudojant tik pačius svarbiausius baldus: lovą, naktinius staliukus, minimalistinius šviestuvus. Charakterio erdvei suteikia kilimas ir paveikslas ant sienos. Šalia miegamojo glaudžiasi atskira patalpa – drabužinė, kurioje telpa visi reikalingi daiktai ir rūbai.

Virtuvės – svetainės erdvėje buvo atsisakyta valgomojo stalo idėjos, nes jis per daug apsunkintų nedidelę erdvę. Dizaineriai funkcionalesnei virtuvės erdvei suprojektavo „pakibusią“ salą, kuri tarnauja ir kaip virtuvės darbastalis, ir vieta valgyti. TV baldas taip pat „pakeltas“ nuo grindų, taip pat siekiant didesnio erdvės įspūdžio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis