61 kv.m. butas 3 asmenų šeimai

Kotedžo tipo name esančio buto interjeras buvo kurtas trijų asmenų šeimai. Nuo pat pradžių užsakovų ir architekto Gedimino Langvinio vizijos sutapo – norėjosi natūralių medžiagų, gero dizaino ir neatsibodusių sprendimų. Kuriant šį, galbūt ne kiekvienam priimtiną interjerą, buvo nebijota likti nesuprastiems, užtat pavyko sukurti aplinką, kuri džiugina jos gyventojus.

Pirmi dalykai, krentantys į akis – tai neglaistytos plytų sienos ir tamsios neobliuotų lentų lubos, kurios miegamajame ir virtuvėje „nusileidžia“ ant sienų ir spintelių. Specialiai buvo gaminami lubų šviestuvai, pabrėžiantys lentų kryptį. Pasak architekto, pasukti galvas teko ir baldininkams, kadangi dauguma baldų buvo gaminti pagal individualų užsakymą, panaudojant grindų lentas, drėgmei atsparią fanerą, stiklą.

Interjero koloritą sudaro neryškios –  balta, pilka ir medžio spalvos, kadangi svarbiausias vaidmuo tenka medžiagiškumui. Buto šeimininkams patinka medžiagos, kurios naudojant ilgainiui keičia spalvą ir faktūrą, yra tarsi gyvos, taip pat grubūs, natūralūs paviršiai. Net ir vaiko kambaryje palikta neapdailinto betono siena.

Norint racionaliai panaudoti kiekvieną centimetrą, buvo iš esmės pakeistas išplanavimas, langų dydžiai, bet kambarių skaičius išlaikytas tas pats. Tai buvo užsakovų pageidavimas. Daugiausia laiko šeima praleidžia bendroje erdvėje, tad jai skirtas didžiausias plotas. Svetainės erdvę šiltuoju metų laiku praplečia terasa, kurios lentų spalva ir kryptis buvo derinama prie vidaus grindų, tokiu būdu sukuriant tąsą tarp vidaus ir išorės.

Drąsūs, taisykles laužantys sprendimai padėjo ne tik išlaikyti aukštą medžiagų ir dizaino kokybės kartelę, bet ir sutilpti į nedidelį biudžetą. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog interjeras niūrus ir šaltas, bet, kadangi užsakovai patys yra ryškios ir kūrybingos asmenybės, tai spalvų ir šilumos šiuose namuose tikrai netrūksta.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis