56 kv.m. butas Vilniaus pakraštyje: natūralių spalvų žaismas

Dizainerė Simona Vildžiūnė gavo užduotį sukurti Vilniaus pakraštyje, naujos statybos name esančio nedidelio buto interjerą. Butas buvo numatytas nuomai, todėl užsakovai pageidavo santūraus stiliaus ir praktiškų sprendimų. Kadangi pro buto langus atsiveria vaizdas į mišką, bendru nutarimu buvo nuspręsta nekonkuruoti su gamtos grožiu, o žemės spalvas ir natūralias medžiagas įsileisti į namus.

Renkant spalvas, reikėjo atsižvelgti į tai, kad buto langai yra orientuoti į šiaurės vakarų pusę ir jis – ganėtinai tamsus. Dauguma sienų nudažytos baltai, parinkti šviesūs korpusiniai baldai. Šviesių lygių paviršių fone išryškėja grindims naudoto medžio tekstūra ir tamsiu sunkiu audiniu aptraukti minkštieji baldai. Siekiant išlaikyti kambarių vientisumą, tiek svetainės sofai ir užuolaidoms, tiek miegamojo lovai, kėdžių pagalvėlėms buvo naudotas tas pats veliūrinis audinys.

Miegamajame norėta sukurti šiek tiek tamsesnę, o tuo pačiu jaukesnę ir prabangesnę aplinką. Lova buvo „įrėminta“ vertikalia raštuoto tapeto juosta. Tarsi išpjautą sienos ir lubų ruožą juosia paslėptas apšvietimas. Sužaisti pakabinamomis lubomis leido kiek didesnis nei standartinis patalpų aukštis.

Pakabinamos lubos įrengtos ir kituose kambariuose. Jų pagalba svetainėje buvo paslėpti užuolaidų karnizai, išskirta virtuvės zona. Koridoriaus patalpa pagyvinta dvi sienas dengiančiomis grindų parketlentėmis. Tai yra ne tik suteikiantis jaukumo, bet ir praktiškas sprendimas – juk koridoriuje gali tekti į sieną atremti dviratį ar nusipurtyti nuo lietaus šlapią paltą.

Bute stengtasi maksimaliai išnaudoti erdvę, suprojektuoti ir išdėlioti baldus taip, kad būtų daug vietos būsimų gyventojų daiktams. Miegamajame buvo atsisakyta rūbų spintos, drabužinę įrengiant sandėliuke. Virtuvės ir svetainės zonoje, taupant vietą, valgomojo stalą atstoja virtuvės „pusiasalis“ su baro kėdėmis. Nedidelio, bet funkcionalaus buto visumą papildo ir užbaigia šeimininkų turėti paveikslai.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis