55 kv.m interjeras Vilniuje, kuriame svarbiausia – minimalistiniai akcentai

Architektai iš studijos „m3architektai“ Vitalijus Avreicevič ir Janina Basova sukūrė 55,52 kv.m buto interjerą Vilniuje. Dviejų kambarių būste yra įrengtas miegamasis kambarys, svetainė sujungta su virtuve ir vonios kambarys.

Bute gyvena jauna pora, kuri norėjo kuo šviesesnių namų. Dėl to buvo naudojamos natūralios medžiagos ir spalvų deriniai. Žinoma, svarbus buvo ir erdvumo klausimas. „Daug dėmesio skyrėme išplanavimui, daiktų sandėliavimui, visur ieškojome balanso tarp dizaino ir praktiškumo, norėjome kiekvieną buto kvadratinį metrą panaudoti racionaliai. Pavyko pasiekti optimalų rezultatą – būstas yra jaukus ir erdvus, o klientų poreikiai išpildyti“, – pasakojo architektai.

Visgi kuriant interjerą teko susidurti ir su iššūkiais – sunkiausia architektams buvo rasti pagrindinį interjero „raktą“. T.y. kaip patogiai suplanuoti svetainės ir virtuvės erdves, išpildyti keliamus reikalavimus daiktų sandėliavimui, rasti interjero medžiagiškumo bendrą vardiklį. Kai pavyko suzonuoti bendrą erdvę ir panaudoti medienos bei pilkų elementų derinį – viskas atsistojo į savo vietas.

Svetainės zonai reikėjo parinkti didelę sofą, kuri esant reikalui, galėtų transformuotis į miegamojo lovą svečiams. Buvo atsisakyta standartinių variantų, sofos-lovos panaudojimų. Parinkta modulinė ir žaisminga sofa, kuri kiekvieną dieną tarnaus kaip patogus mikštas kampas. Šventės metu yra galimybė juos sustatyti puslankiu ir mėgautis pokalbiais, taip pat galima transformuoti į miegamąją vietą dviems asmenims.

J. Kirilenko nuotr.

J. Kirilenko nuotr.

Virtuvės baldai balti su juodu intarpu (plytelės ir stalviršis). Virtuvė su svetaine yra bendroje zonoje, tad tam, kad būtų išryškinta maisto gaminimo erdvė, buvo suprojektuotas išskyrimas – pažeminta lubų plokštuma, kuri tapo atsvara joms, o virtuvės grindų dangai panaudotos pilkos plytelės. Tai, visų pirma, išsprendžia praktiškumo klausimą, visų antra, atskiria erdves. Pagrindinis akcentas – oranžiniai šviestuvai virš valgomosios erdvės.

J. Kirilenko nuotr.

J. Kirilenko nuotr.

J. Kirilenko nuotr.

Vonios zonoje vyrauja balta, juoda spalvos, medžio akcentai. Sienoje buvo suprojektuota įmontuojama spinta, kurioje slepiama skalbimo mašina, kadangi virš skalbimo mašinos lieka daug vietos, skirtos daiktų sandėliavimui. Tokiu pačiu principu projektuota ir spintelė su veidrodžiu virš kriauklės, nors iš išorės taip neatrodo, iš tikrųjų ji yra 40 cm gylio. Didelių, talpių spintelių tūriai  paslėpti sienoje, todėl pati vonia išlieka erdvi.

J. Kirilenko nuotr.

J. Kirilenko nuotr.

J. Kirilenko nuotr.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis