53 kv.m buto interjeras Vilniuje: tegyvuoja šiaurietiškas įvaizdis

Šio buto interjeras buvo projektuojamas jaunai dviejų asmenų šeimai. „Jo interjeras neutralesnis, ramesnis. Tai – tipiškas šiaurietiškas būstas, kuriame daug šviesaus medžio, baltos spalvos. Tačiau jis jokiu būdu ne beveidis. Šeimininkų individualumas išreiškiamas drąsiais akcentais, nestandartiniais sprendimais“, - buto įvaizdį apibūdino dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Stilizuoto etninio stiliaus staliukai ir iš kailio bei odos apskritimų sudėliotas kilimas interjerui suteikia ritmiškumo ir pagyvina lakonišką erdvę subtiliu egzotiniu prieskoniu.

Mažoje erdvėje itin svarbu funkcionalumas. Kampinė atvirų lentynų konsolė už sofos vizualiai atskiria funkcines zonas ir sukuria papildomos vietos daiktams susidėti.

Virtuvė išskirtinai minimalistinė ir tarsi pranykstanti baltoje sienoje, tad žvilgsnis krypsta ne į buitinę zoną, o į vaizdą pro langą. Nepaisant to, ją projektuojant didelis dėmesys buvo skiriamas funkcionalumui ir komfortui gaminant maistą. O siekiant sukurti „nematomos“ virtuvės įspūdį, baldai buvo projektuojami be rankenėlių – taip vientisi balti fasadai ir stalviršis tarsi susilieja su siena.

Lakoniško dizaino vienspalvei baltai virtuvei spalvingo žaismingumo suteikia atvirose lentynose sudėlioti išgrynintų formų stilingi indai.

Šiame bute įsikūrusi jauna pora dažnai sulaukia svečių, mėgsta rengti vakarėlius ir vaišinti draugus, tad jiems buvo pasiūlyta valgomojo zoną įkurdinti arčiau virtuvės, prie lango, pro kurį atsiveria nuostabi Vilniaus miesto panorama.

Interjere buvo panaudotos dekoratyvinės vertikalios ir horizontalios sieninės lentynos, žaismingai dalijančios erdves ir taip išnaudojančios kiekvieną mažo buto kvadratinį metrą.


Miegamojo interjeras – šiltas ir raminantis. Natūralaus ąžuolo apdaila nuo grindų pereina į sieną, vizualiai auga kaip medis – iki pat lubų. Lakoniško šiaurietiško stiliaus miegamajame įkomponuota lova be galvūgalio – jį atstoja jauki medžio faktūros siena. Taip sukuriamas vientisumo įspūdis.


Skirtingų faktūrų – rusvos zomšos ir lygios juodos odos – pagalvėlės, suderintos su jaukia raštuota pledo faktūra, vizualiai atskiedžia medžio apdailos kuriamą šilumos įspūdį ir padeda sukurti komfortišką interjero temperatūrų pusiausvyrą.

Joanos Buividaitės nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis