51 kv.m butas Vilniuje: įkvepianti kalėdinė nuotaika skandinaviškame interjere

Lengvas ir erdvus skandinavišku stiliumi įrengtas butas jau dvelkia Kalėdomis. Interjero dizainerė Diana Kenstavičiūtė pasakoja apie svarbiausias šio interjero detales bei tai, kaip sukurti jaukią kalėdinę atmosferą namuose, kuri neprimintų kičo.

Interjero dizainerė Diana Kenstavičiūtė sako, kad kuriant šį interjerą sunkiausia buvo sukurti šviesos įspūdį. Dėl langų padėties, bute trūko natūralios šviesos, tad svarbiausia užduotis buvo suteikti erdvei skaistumo ir lengvumo įspūdį. Dizainerė interjerui parinko šviesias pastelines spalvas. Virtuvė neabejotinai turėjo būti balta, kad joje būtų pasiektas maksimalus šviesos kiekis. Taip pat svarbiausiai užduočiai realizuoti buvo parinkti kokybiški šviestuvai. Dizainerė sako, kad tai buvo itin svarbu norint, kad visos pasirinktos spalvos atsiskleistų teisingoje šviesoje. Apšviesti sienai buvo panaudota bėgelio sistema, kuri atkreipia dėmesį į akcentinį laikrodį ir kitus interjero elementus.


Svarbiausios interjero detalės šiame bute, pasak D.Kenstavičiūtė, yra kelios. Pirmiausia – veidrodinė siena koridoriuje, kuri iš esmės pakeičia erdvės suvokimą. Erdvė dėl šios sienos, kuri atspindi šviesos šaltinius, atrodo didesnė bei šviesesnė. Užsakovė norėjo tvarkos, švaros ir jaukumo pojūčio. Tam prieškambaryje buvo suprojektuota nemaža spinta, kurios bendroje interjero erdvėje nė nesijaučia, nes durys susilieja vaizde su siena.


R.Strakšaitės nuotr.


Kita išskirtinė interjero detalė – svetainės sieną puošiantis riešutmedžio laikrodis, kuris dėl savo kitoniškumo tapo vienu iš labiausiai dėmesį patraukančių interjero akcentų. Išskirtinis akcentas miegamajame – lovos apklotas, kuris storomis pynėmis primena mergaitės kasas. Bendroje svetainės, virtuvės bei valgomojo erdvėje dizainerė išskiria skandinaviško dizaino stalą ir patogias kėdes. Ši vieta skirta ne tik valgymui, bet ir darbui bei poilsiui, todėl didelis dėmesys buvo skiriamas baldų patogumui.



Kalbėdama apie kalėdinį namų dekoravimą, D. Kenstavičiūtė sako, kad svarbiausia yra vientisumas – interjeras ir dekoras turi būti bendros tematikos. Tokiu būdu yra sukuriama ir išlaikoma harmonija, kurios labiausiai trokštame švenčių metu.


R.Strakšaitės nuotr.


Jei interjeras yra minimalus, šiuolaikiškas, tuomet kalėdiniai papuošimai turi būti lakoniškesni – pakanka eglės šakos ir žvakės, gali būti ryškios spalvos, pasitelkti skandinaviško dizaino rašai ir žaislai. Pavyzdžiui, šiame interjere buvo panaudotas šviesos burbulas, spygliuočių girlianda, smulki vos pastebima švieselių girlianda, vario spalvos žvakidės – visos šios detalės sukuria pakilią nuotaiką. Jei interjeras yra klasikinis, puošimui skirtų detalių gali būti įvairiapusiškesnių ir daugiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis