49 kv.m. butas Kaune: kruopščiai apgalvota kiekviena detalė

Projektuojant namus, visada yra atsižvelgiama į būsimų gyventojų skonį, poreikius, gyvenimo būdą. Tačiau naujos statybos name Kaune esantis butas buvo įrenginėjamas nuomai, tad įnorių niekas nediktavo. Architektė Lina Gronskytė, gavusi užduotį sukurti patogų ir estetišką interjerą įsivaizduojamam gyventojui, kūrė jį tarsi turėtų jame apsigyventi pati.

Iš pradžių butas buvo padalintas į du pailgus kambarius, virtuvės zona numatyta tamsiajame buto gale. Architektė perplanavo patalpas taip, kad būtų funkcionalesnis išdėstymas ir jaukesnės kambarių proporcijos. Virtuvės ir svetainės zonoms atiteko šviesioji buto pusė arčiau langų, kadangi šiose zonose praleidžiama daugiausia laiko. Vonios kambarys liko prie įėjimo, o miegamąjį nuspręsta perkelti į buto gilumą.

E.Kniežausko nuotr.

Ši zona nuo gyvenamojo kambario buvo dalinai atitverta slankiojančia stikline pertvara ir prie jos pakabinta užuolaida. Tai sudaro galimybę pagal poreikį įsileisti dienos šviesą arba atsiriboti nuo gretimo kambario. Iliuziją, kad miegamajame yra langas, kuria baltos užuolaidos, kurios iš tiesų dengia drabužių spintą. Na, o ventiliacijos klausimas buvo išspręstas įrengiant vėdinimo kanalus. Iš tamsaus buto kampo gavosi jaukus poilsio kambarėlis.

Kadangi butas nedidelis, visose patalpose buvo naudotos tos pačios apdailos medžiagos, kad būtų išlaikytas vientisumas, o įvairovė kurta baldais ir detalėmis. Interjere daug medžio – baldams naudotos faneruotos plokštės, grindis ir net porą sienų dengia parketlentės.

Jaukumo suteikia ir tamsios spalvos: užuolaidų ir sofos audiniai, miegamojo kilimas, virtuvės ir vonios plytelės. Architektė Lina sako, kad tamsių spalvų nereikia bijoti, net ir juodos! Tai – labai graži spalva, šalia kurios kontrasto principu išryškėja šviesūs objektai, atsiskleidžia kitos spalvos.

Interjero stilius gana eklektiškas, tačiau šioje stilistinėje mozaikoje galima atrasti daug dermės ir, gerai įsižiūrėjus, pastebėti kruopščiai apgalvotas detales: kaip puikiai dera kėdės prie valgomojo stalo su virš jo kabančiu šviestuvu, lengvas trikojis svetainės staliukas - su trikoju ažūriniu krėslu. O juodai baltas fototapetas, tarsi išdidintas medienos raštas, atkartoja grindų tekstūrą ir pabrėžia pailgą buto formą.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis