44 kv.m. butas Vilniuje: vienas sprendimas pakeitė visus namus

Dizainerė Diana Kenstavičiūtė turėjo sukurti šiuolaikišką, šviesų ir jaunatvišką dviejų kambarių būstą. Sužinokime, ką ji pasitelkė, kad sukurtų tokius namus.

Interjere labai daug dėmesio skirta miegamojo zonai. Miegamojo lova konstruota iš stacionariai montuojamo lovūgalio, aptraukto audiniu. Audinys lengvai prižiūrimas. Taip montuojamas lovūgalis leidžia sutaupyti vietos nedideliame kambario plote – jis plonesnis nei dažnai sutinkamų siūlomų modelių variantų.

Asmeninio archyvo nuotr.

Miegamajame taip pat yra veidrodžio fragmentas. Veidrodžio refleksijos išjudina nedidelę erdvę, miesto atspindžiai jame suteikia mirgėjimo įspūdį ir siena iš karto atrodo gyvesnė. „Turėjome pageidavimą iš kliento miegamojo patalpai – jam norėjosi vaizdo, kuris ramina, atpalaiduoja. Po neilgų diskusijų nusprendėme, kad tinkami gamtos vaizdai – pasirinkome kalnus. Nesinorėjo klijuoti tapeto ar kabinti didelės drobės, tad sutarėme, kad ruošime piešinį spaustą ant veidrodžio. Dirbome kartu su Povilu Čepkausku. Šiuolaikinės technologijos leidžia spausdinti susikurtą unikalų vaizdą ant veidrodžio. Grafinis vaizdas yra daugiasluoksnis, taip galėjome sukurti kalnų gylio įvaizdį“, – pasakoja dizainerė.

Kuriant šių namų interjerą svarbiausia buvo išlaikyti praktiškumą ir stilistinį vientisumą. Interjeras turėjo būti šviesus, jaukus, jaunatviškas. Visus sprendimus priimant buvo atsižvelgiama į žmogaus, kuris planuoja jame gyventi poreikius ir patirimus. Tokiame interjere svarbu teisingas apšvietimas: vieni šaltiniai atlieka savo darbą funkciškai apšviesdami paviršius ir zonas, tačiau taip pat buvo suformuotos paslėptos šviesos juostos, kurias gyventojas gali naudoti vakarėjant.

„Žmogui, kuris nori kurti tokio stiliaus būstą reikėtų rinktis švelnią spalvų paletę ir negrubių paviršių medžiagas. Išskirtinumą gali sukurti ypatinga nematyta detalė ar interjero sprendimas. Tačiau jis turėtų būti kažkaip pagrįstas – kai yra mintis, turinys, tas sprendimas visada jaučiamas kitaip. Jei siekiate išskirtinumo tik agresyvia interjero projektavimo ar dekoravimo forma – tuomet tai kitos emocijos, kurias norite sukelti. Šoką? Nuostabą? Kalbant apie namų interjerą, išskirtinumo forma visada turi būti subtili ir tinkama klientui, kuris planuoja gyventi tame interjere“, – interjero receptais dalijasi dizainerė Diana Kenstavičiūtė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis