43 kv.m. buto Vilniuje interjeras – kaip jaukiai įsikurti 3 asmenų šeimai

Šio 43 kv. metrų buto, kuriame virtuvė, gyvenamoji zona ir koridorius sudaro vieną erdvę. Užsakovas – gydytojo šeima iš Minsko. Bet dominuojančios šviesiai pilka ir balta spalvos pasirinktos ne dėl jo profesijos. Žinia, balta spalva vizualiai didina erdvę. Taip pat kaip ir veidrodžiai.

Užsakovas iš karto pareiškė, kad jam nepatinka perpildytos erdvės. Todėl jo prašymas buvo gana paprastas: kad būtų gražu, funkcionalu, skoninga, stilinga ir pakankamai erdvu.

Taigi, norint, kad būtų gražu ir stilinga, minkštasuolio ir lovos greta vienas kitos nepastatysi. Todėl pasiūliau klientui nusipirkti du vienodus minkštasuolius. Ant vieno – ilsisi tėvai, ant kito – moksleivis sūnus. Greta ir jam skirtas rašomasis stalas, ant kurio dešimtmetis berniukas gali ne tik ruošti pamokas, bet ir žaisti kompiuterinius žaidimus.

S. Pilypienės nuotr.

Tuo tarpu virtuvės zonoje masyvus, tvirtas, iš natūralaus medžio pagamintas valgomasis stalas skirtas ne tik susėdus mėgautis šeimininkės gardžiais pagamintais pietumis, bet ir šeimos galvai padirbėti su verslo dokumentais ir kitais popieriais. Mat šiame mažame, bet jaukiame kampelyje apšvietimas – puikus. Iš tokio pat masyvaus medžio pagamintas ir virtuvės baldų stalviršis.

Galų gale atvykus svečiams valgomąjį stalą galima perkelti arčiau virtuvės zonos ir pristatyti dar pora kėdžių, stovinčių koridoriuje ir prie rašomojo stalo.

Iš tikrųjų koridoriumi sunku būtų ir pavadinti, nes jame nematyti įprastos drabužių kabyklos, batų dėžės. Tai galima pavadinti gyvenamosios erdvės tęsiniu, nes ją puošia tokio pats stiliaus stalelis, kaip ir rašomasis bei kavos stalai. Ta pati, kaip ir prie valgomojo stalo stovinčios kėdės. Ant stalelio padėtos dvi vienodos banguotų formų vazos tarsi atspindys tokių pat banguotų linijų priešais kabančiam veidrodžiui. Virš stalelio ir vazų – du tokiu pat audiniu, kaip ir pagalvės ant minkštasuolio, įrėminti paveikslėliai. Tokie pat du paveikslėliai, tiesa, kiek kitokios faktūros audiniu, įrėminti ir pakabinti virš valgomojo stalo.

Interjere vertinama simetrija: dvi vienodos vazos, du vienodi šviestuvai, du veidrodžiai, du paveikslai, du puodeliai ir taip toliau. Tai suteikia daugiau grožio ir puošnumo. Be to, jei atkreipėte dėmesį, daugiausiai dominuoja geometrinių formų linijos.

S. Pilypienės nuotr.

Vonios kambarys, išklotas gelsvomis, panašiomis į kopų smėlį ar gintaro faktūros spalvos plytelėmis, dvelkia šiluma, jaukumu ir intymumu. Todėl nė nedvejodama nusprendžiau ir parašiau, kad „Vonios kambarys – seksualiausia vieta“.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis