41 kv.m buto interjeras naujos statybos name Vilniuje

Dizainerės Audronės Ambrazienės kurtas interjeras „Saulėta sala“ yra 41,39 kv.m ploto, naujos statybos namų komplekse.

Šiame bute yra du kambariai ir sanmazgas. Pagrindinė buto erdvė yra padalyta net į keturias zonas: valgomąjį, darbo zoną, svetainę ir virtuvę. Tačiau, kaip teigia dizainerė, ši zona susidėliojo gan aiškiai ir paprastai. Kadangi virtuvės vieta jau buvo numatyta, todėl valgomojo ir televizoriaus žiūrėjimo zoną buvo komponuojama vienoje sienoje, o šalia sofos pastatytas darbo stalas.

Lubos virš virtuvės ir koridoriaus buvo suprojektuotos naudojant ąžuolo plokštes, o su svetaine jos sujungtos naudojant apšviestą įgilinimą, iš kurio, darbo zonoje nusileidžia ąžuolo plokštės dalis, pereinanti į lentynas. Virš valgomojo iš apšviesto įgilinimo nuleistas šviestuvas. Naudojant šį principą ir pasitelkiant įvairias dekoro detales buvo sukurta viena bendra erdvė, turinti skirtingas zonas“, – pasakoja dizainerė.

„Šis butas turi dar vieną labai dėkingą erdvę, tai – įstiklintas balkonas, kuris tarsi pratęsia svetainę. Dėl šios priežasties svetainėje užuolaidos buvo kabinamos tik dieninės, jaukumui sukurti. O pačiame balkone pakabinome naktines. Jos daugiau skirtos prisidengti nuo saulės“,  apie interjero sprendimą pasakoja dizainerė.

A. Ambrazienė pastebi, kad mažose erdvėse geriausia yra rinktis šviesias spalvas, tai padeda sukurti erdvumo įspūdį. Norint suteikti interjerui gyvumo, galima rinktis ir ryškias spalvas, tačiau jomis piknaudžiauti nepatartina. Šiuo atveju buvo pasirinktos juoda ir tamsiai pilka spalvos. 

Miegamasis buvo kuriamas kaip atskira oazė poilsiui. Jame vyrauja pajūrio tema: žuvėdros, smėlis, vanduo. „Pirmiausia mums su užsakovu patiko mintis panaudoti sparno fototapetą. Po to dėliojome likusį kambario interjerą: spintos, komodos ir renkama lova. Visi baldai buvo gaminami specialiai, kad kambaryje būtų išlaikytas vientisumas“,  pasakoja dizainerė. 

Dušo zonoje pratęsta pajūrio tema, todėl buvo pasirinktos reljefinės smėlio spalvos plytelės, jos suderintos su idealiai lygiomis, poliruotomis baltomis. Sanmazge reikėjo padaryti vietos susidėti daiktams, todėl atsirado keletas spintelių virš klozeto ir skalbimo mašinos. O tam, kad erdvė vizualiai atrodytų didesnė prieš kriauklę, tarp plytelių buvo panaudota veidrodžio juostą.

Kaip pastebi dizainerė, dažniausiai pirminė idėja būna teisingiausia, o jeigu proceso metu yra nukrypstama nuo jos, vėliau sugrįžtama.

Kuriant interjerą pačiai dizainerei yra svarbiausia suprasti užsakovo asmenybę, kuo jis gyvena ir ko tiksi iš interjero. „Jei užsakovas yra uždaras, tokiu atveju siūlau savo idėjas ir beveik visuomet pataikau. Kai kuri interjerą ir užsakovas tavimi visiškai pasitiki, sunkumų nebūna, tačiau didžiausios kliūtys iškyla tuomet, kai užsakovas nepasitiki ir imasi saviveiklos. Tokie netikėtumai reikalauja nemažai jėgų žalos taisymui, o kartais ji būna nepataisoma ir tuomet tenka nusivilti“,  apie savo darbo ypatumus pasakoja dizainerė.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis