37 kv.m butas Vilniuje: nedidelėje erdvėje atsiskleidė dizainerės fantazija

Dizainerė Diana Kenstavičiūtė šį butą įrengė moderniai, tačiau buvo neapsieita ir be skandinaviškų detalių. Vieno kambario erdvėje sutilpo visos zonos: virtuvė, miegamasis, svetainė, vonios kambarys.

Kuriant interjerą dizainerė susidūrė su ne viena sudėtinga užduotimi, kurioms išspręsti reikėjo sumanumo: „Nelengva buvo apsispręsti dėl tam tikrų dalykų funkcionalumo ir grožio santykio. Diskutavome, kad žmogus turėtų kokybiškai išsimiegoti, tad nutarėme atskirti miegamojo erdvę. Sunkiausia buvo įkomponuoti ją erdvėje, išlaikant patogius praėjimus, dienos šviesos patekimą į erdvę, bet kartu sukuriant privatumo jausmą miegojimo zonoje. Svarbiausia buvo išlaikyti lengvumą, švaros pojūtį, ko dažniausiai siekiu kurdama interjerus.“

Pasak D. Kenstavičiūtės, komfortiškam gyvenimui reikalingi keli elementai: šviesa, švara ir schema, kur ir kaip gali tvarkingai bei patogiai laikyti daiktus. Pagal šiuos kriterijus buvo kurtas ir šis interjeras. Taip pat buvo pasitelkti ir įvairius dizaino elementai, kurie įnešė į namus šilumos ir jaukumo: skandinaviška sofa, pintas kilimėlis, didelis žaidimas „Kankoraižis“, stilingas toršeras ir grafikos piešiniai ant sienų.

Išskirtinumo šiam interjerui suteikia betono lubos. „Jos paliktos tokios, kokias radome statybų pradžioje. Jų grublėtumą traktavome kaip naudą dekorui ir urbanistikos prieskonį. Dažėme spalva derančia prie interjero, ji šiltesnė nei natūralus betono atspalvis. Savitumo suteikia ir medinių bruselių sienutė tarp miegamojo ir virtuvės, minkštas kampinis suolas prie virtuvės, daugiafunkcinės spintos. Dėl to, interjeras iš pažiūros paprastas, tačiau dauguma sprendimų jame yra nestandartiniai“, - dalijosi dizainerė.

Interjeras buvo kuriamas menamam gyventojui, nuomai. Tad greičiausiai geriausiai tokiame interjere jausis miesto ritmu gyvenantis, keliaujantis žmogus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis