36 kv.m buto rekonstrukcija: gyvenimas ratu

Ne tik svajoti, bet ir turėti patogią dvigulę miegamojo lovą, erdvią drabužinę, šviesų vonios kambarį su didele vonia galima ir gyvenant tik 36 kv.m ploto butuke.

Prieš rekonstrukciją

Vieno kambario butą senos statybos name su aukštomis (apie 3 m) lubomis dalijo net kelios pertvaros. Prie lauko durų, tiesiai iš tamsaus koridoriaus, durys vedė į vonios kambarį. Kitoje pusėje buvo virtuvė ir svetainė - it vagonas siaurame ir ilgame kambaryje, ir nedidelis miegamasis. Tačiau mažą butą dalija ne laikančiosios sienos, kurios ir buvo išgriautos.

Žurnalas

Po rekonstrukcijos

Arčiau langų buvo pastatytas klubo formos statinys - savotiška buto ašis, apie kurią sukasi visas gyvenimas. Įžengus pro lauko duris yra bendra svetainės ir virtuvės zona. Šiek tiek tolėliau nežymiai ribas į asmeninę šeimininkų erdvę nubrėžia kubas. Dešinėje pusėje yra vonios kambarys, o kairėje - miegamasis. Iš gipskartonio pastatytame kube suprojektuota erdvi drabužinė, o iš vonios pusės - tualetas. Jį nuo pašalinių akių slepia stumdomosios durys.

Žurnalas

Funkcionalumo pavyzdžiu šiame bute kuo puikiausiai galėtų būti praplatinta palangė. Ji tęsiasi palei visą sieną. Po palange yra daugybė spintelių, kur telpa visas namų ūkis. Vonios pusėje spintelės prikrautos rankšluosčių, ten pat suslėpta ir visa buitinė chemija. Toliau, einant link miegamojo, yra kosmetikos staliukas su dideliu veidrodžiu, negana to, užtenka vietos net darbo stalui ir patalynės dėžei.




Kęstučio Kurieniaus nuotraukos


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis