30 kv.m retro stiliaus buto interjeras FOTO

Projektuojant butą, esantį senos statybos name, Kauno centre, interjero dizainerei pavyko mažoje patalpoje sukurti valgomojo, darbo ir poilsio zonas. Šis būstas skirtas jaunam veikliam žmogui.

Įkomponuota pilkšvai rudos spalvos sofa, rusvos užuolaidos, o tamsios valgomojo kėdės įsiliejo į bendrą erdvę.

Virš šviesaus stalo stalviršio nuleisti šviestuvai harmoningai subalansuoja valgomojo zonos kompoziciją. Stalas atlieka dvigubą funkciją – yra tinkamas ir pietauti, ir dirbti.

Darbas buvo pradėtas nuo funkcinių zonų planavimo. Norint, kad erdvė būtų patogi ir kiekvienas kampas būtų išnaudotas maksimaliai, buvo atsisakyta buvusių pertvarų, kurios vizualiai apkrovė patalpą. Dėl to butas atrodė niūrus, tad buvo sukurta vientisa erdvė, pro kurią patenka daugiau šviesos.

Butui rekonstruoti buvo pasirinktos neutralios spalvos, pasirinktas retro stiliaus šaldytuvas, kuris visiškai papildė erdvę, suteikė jai harmonijos ir romantikos jausmo.

Netikėta ir žaisminga detalė – šeimininko nuopelnas – puikią vietą ir dekoratyviai, ir funkcionaliai atradęs senas lagaminas.

Šeimininko prašymas buvo įkomponuoti miegamojo lovą. Dizainerės sprendimas – „lova spintoje“. Vizualiai dieną ji atrodo kaip paprasta spinta, o vakare naudojama kaip dvivietė lova.

Kuriant norėjosi išlaikyti patalpos aukštį, kuris siekė daugiau nei 3 metrus. Tačiau luboms norėjosi suteikti išskirtinumo, tad buvo naudotas itališkas dekoras bei parinktos gipsinės trikampio formos lubos.

Poilsio zonoje kontrastingi rusvai pilkšvų atspalvių baldai bei užuolaidos sukuria šiltą kampelį, skirtą maloniai bendrauti ir ilsėtis.

Nedideliame bute viskas turi būti funkcionalu ir prasminga, todėl racionaliai paskirstyta buto erdvė, maksimaliai „apgyvendina“ visą plotą.

Tiek spalvos, tiek dekoracijos buvo renkamos siekiant sukurti harmoningą stilistiką, kurioje išryškėtų ir atsiskleistų pagrindiniai akcentai.

Eglės Jagelavičiūtės ir Gedimino Stanaičio nuotraukos.

Interjero autorė interjero dizainerė – Eglė Jagelavičiūtė (www.interija.lt).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis