22 kv.m butas, kuris vizualiai atrodo kur kas erdvesnis

Pasaulyje urbanizacija didėja, o būstų kainos dėl to smarkiai kyla, todėl žmonėms dažnai tenka gyventi itin mažo ploto namuose. Pamačius šio buto fotografijas, sunku patikėti, kad jo plotas – vos 22 kv.m. Pasidomėjome, kaip Taivane įsikūrusiai dizaino studijai, pavyko taip viską sutalpinti.

Interjero studijai „A Little Design“ pavyko suprojektuoti nedidelio būsto erdvę taip, kad jame tilptų viskas, kas yra svarbiausia gyvenamiems namams.


Studija, įsikūrusi Taivane, Taipėjuje, maksimaliai padidino 22 kv. m. erdvę. Šių namų savininkas – dėl darbo daug keliaujantis žmogus, tad jam buvo reikalinga erdvė, kurioje galėtų permiegoti ir išsimaudyti karštoje vonioje. Tačiau jis gavo kur kas daugiau. Sumaniai suprojektuotame bute yra viskas ko gali prireikti: miegamasis, vonia, virtuvė, valgomasis, poilsio zona ir darbo vieta.

Šiuose namuose buvo tikslingai išnaudotas kiekvienas kampelis. Balta apdailos spalva padėjo vizualiai praplėsti erdvę, o mediniai akcentai – ją sušildyti.


Sąmoningas, itin apgalvotas, tiksliai paskaičiuotas dizainas šiuolaikiniuose didmiesčiuose tampa vis labiau aktualus. Šis butas – tai praktinis pavyzdys, kad net ir labai mažame plote įmanoma sukurti patogiam gyvenimui skirtas net kelias erdves.



Interjero dizaino studija „A Little Design“ sugebėjo 22 kv.m metrų butą įrengti itin patogiai. Viskas pasiekiama pasilipus kopėčiomis ar laiptais.



Bute yra daug vietos sandėliavimui.



Buvo išnaudotas kiekvienas buto kampelis, viskas tiksliai paskaičiuota.



Antresolė sukuria erdviškumo įspūdį ir, žinoma, dar vieną papildomą erdvę.



Vaizdas iš viršaus.



Puikiai prieinamos knygų lentynos ne tik patogios skaitiniams susidėti, bet itin gražiai išpildo erdvę, įneša į ją charakterio, išskirtinumo.



Jaukus miegamasis.



Funkcionali virtuvė.



Visame bute vyrauja ta pati spalvų gama ir stilistika, o tai duoda tvarkos įspūdį. Taip pat čia labai svarbus bendros erdvės zonavimas. Vienoje erdvėje tilpo virtuvė, valgomasis ir darbo kambarys.



Vonios kambarys, kuris taip pat neatrodo labai ankštas.



Informacija ir fotografjos: boredpanda.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis