146 kv.m. butas Vilnuje, kuriame traukos centras – virtuvės sala

Jaunos vilniečių šeimos butas alsuoja šviesa ir lengvumu. Užsakovai, kreipęsi į architektes Rasą Ilginę ir Eveliną Zaveckienę, išreiškė pageidavimą išlaikyti mansardiniame aukšte esančių patalpų erdvumą ir sukurti minimalistinį, detalėmis neapkrautą interjerą.

A. Kundroto nuotr.

Atsižvelgiant į šeimininkų norus, buvo pasirinkta saikinga, monochrominė, lyg nespalvotos nuotraukos spalvų paletė. Interjere dominuojanti balta spalva kuria erdvumo, šviesos ir švaros įspūdį, su ja kontrastuoja solidžios tamsios grindys ir baldai. Svetainėje grindims panaudotas tamsus medis, o koridoriuje ir san. mazguose – panašaus atspalvio plytelės. Keliose vietose: virtuvės balduose, valgomojo kėdėse, vienoje svetainės sienoje, miegamajame, įvesta pastelinė „beige“ spalva. Visose patalpose pasikartojantis koloritas sukuria interjero vientisumą.

Daug dėmesio šiuose namuose buvo skirta apšvietimui. Jo vietos parinktos pagal funkcines zonas, o patys šviestuvai tapo dėmesį traukiančiais dekoro elementais. Bendrai virtuvės, valgomojo ir svetainės patalpai jaukumo suteikia židinys. Pagrindiniu interjero akcentu išlaikyta išskirtinės geometrijos erdvė ir vaizdas, atsiveriantis pro didžiulius langus.

Kiekvienuose namuose būna tokių kampelių, kurie tiesiog nepaaiškinamai traukia gyventojus ir svečius burtis ir leisti laiką kartu. Architektė Rasa džiaugiasi, kad šiame bute pavyko suprojektuoti ir pagal užsakymą pagaminti tokius patogius ir estetiškus virtuvės baldus, kad vienu iš namų traukos centrų tapo būtent multifunkcinė virtuvės sala.

Nors kol kas šeimoje yra tik vienas vaikelis, namai planuoti žvelgiant į ateitį, tad yra numatyti du vaikų kambariai. Didelio buto privalumas yra ir tas, kad galima buvo įrengti du san. mazgus bei atskirą ūkinę patalpą daiktų laikymui bei drabužių skalbimui.

A. Kundroto nuotr.

Architektėms kurti šį interjerą buvo vienas malonumas, kadangi sutapo jų ir užsakovų požiūriai bei skonis. Rasa Ilginė atkreipia dėmesį, jog sėkmingam dizainerių ir klientų bendradarbiavimui yra labai svarbu, kad žmonės, prieš kreipdamiesi į profesionalus, atlikų namų darbus: pasidomėtų interjero stiliais, skirtų laiko savo poreikių ir skonio supratimui. Tik tuomet, kai žinosite kas yra jūsų svajonių namai, architektas ar dizaineris tai galės paversti realybe.

Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis