136 kv.m. butas Vilniuje, kuriame karaliauja briedis

Ramiame Vilniaus rajone, šalia miško esančiame name, keturių asmenų šeima įsigijusi butą, dėl interjero įrengimo kreipėsi į „JURTA architektai“ komandą. Tai buvo ne pirmas šiems užsakovams darytas projektas, tad architektėms Rūtai Goštautienei, Monikai Akromei, Deimantei Narbutaitei bei Aušrai Marcinkevičiūtei buvo suteikta maksimali kūrybinė laisvė.

Asmeninio albumo nuotr.

Dėl namie laikomo šuns, šeimininkai atsisakė natūralaus medžio grindų, tad teko naudoti lentas imituojančią PVC dangą. Ji pasirinkta sodrios tamsios spalvos, akomponuojančios per langus besiveržiančiai sodriai miško žalumai. Ta pati grindų danga buvo panaudota svetainės sienos dekorui, virtuvės baldų durelėms, koridoriaus spintai. Tamsių spalvų nevengta ir renkantis baldus, užuolaidas. Interjero koloritas paįvairintas alyviniais ir žalsvais atspalviais, spalvingais tekstilės gaminiais. Šių architektų kūrėjų braižas – įvairių spalvų ir raštų gausa. Pagalvės, lovų užtiesalai, užuolaidos – visi skirtingi, tačiau visi susilieja į harmoningą visumą. Tai interjerui suteikia tolimų kraštų prieskonio.

L.Garbačausko nuotr.

Architektės daug dėmesio skyrė interjero aksesuarams. Svetainę ir koridorių puošia kruopščiai parinkti lietuvių autorių paveikslai, sieną virš miegamojo lovos – šeimininkų turėta balietiška miniatiūra. Garbinga vieta ant sienos buvo išskirta senai medinei briedžio galvai, o šviestuvas, kabantis virš valgomojo stalo, buvo suprojektuotas pačių architekčių pagal nusižiūrėtą prototipą. Šiame miško dvasios kupiname kontekste jis, rodos, imituoja medžio šakas. Buvo nuspręsta svetainėje atsisakyti bendro apšvietimo, kad nekonkuruotų skirtingi lubų šviestuvai. Vietoj to, parinkti du pastatomi toršerai.

Dalis bute esančių baldų buvo rasta internete tarp senų naudotų daiktų: žurnalinis staliukas, koridoriaus komoda, miegamojo spintelės. Nepavaldūs laikui daiktai kuria nesenstantį interjerą.

Siekiant kokybiškai įsirengti namų aplinką, architektė Rūta Goštautienė pataria vengti kompromisų. Ji teigia, kad rinktis reikia tik tuos daiktus, kurie jums gražūs, mieli ir patogūs. O jei daiktas nekelia šeimininkui gerų emocijų, vadinasi galima gyventi ir be jo.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis