125 kv.m butas Vilniuje: autentiška elegancija

Erdvus keturių kambarių butas yra įrengtas itin prabangiu stiliumi. Jame harmoningai jungiasi senųjų laikų autentiška dvasia su modernia klasika. Toks derinys sukuria ypatingai elegantišką erdvės atmosferą.

125 kv.m butas yra įsikūręs užupyje, Užupio gatvėje, prie pat Užupio Angelo. Jis įrengtas unikalios išvaizdos, 1905 metais pastatytame pastate, kuris buvo skirtas patogiam ir prabangiam aukšto rango carinės Rusijos karininkų ir jų šeimų gyvenimui. Kadangi namas stovi ant paties Vilnelės upės šlaito, iš namo kiemo varteliais, skirtais tik namo gyventojams, galima nusileisti tiesiai prie Vilnelės ir į Sereikiškių parką.

Ober-haus.lt nuotr.

Nors bute 2015 buvo atlikta kapitalinė rekonstrukcija, jame buvo išlaikyta senųjų lakų elegancija: aukštos lubos (siekiančios net 4 metrus), lubų lipdiniai bei rozetės, grindų apvadai, durų bei židinio dizainas. Atnaujinant būstą buvo naudojamos tik itin kokybiškos medžiagos: ąžuolo masyvo parketas, medžio masyvo durys, siekiančios 3 metrų aukštį, itališka keramika ir santechnika. Čia taip pat yra įrengta ir itin moderni, šiuolaikinius standartus atitinkanti įranga (pavyzdžiui: išmaniuoju telefonu valdoma dujinio šildymo sistema, wi-fi būdu veikianti garso sistema ir t.t.).

Ober-haus.lt nuotr.

Pats būsto išplanavimas erdvę patogiai padalina į gyvenamąją zoną bei miegamąją zoną. Gyvenamoji zona – šviesi, pietinėje pusėje įsikūrusi virtuvės ir valgomojo erdvė, svetainė su įspūdingu židiniu bei pirmasis vonios kambarys, kuriame yra įrengtas erdvus laisvai krentančio vandens dušas. Miegamoji zona – tėvų miegamasis sujungtas su antruoju vonios kambariu, kuriame yra įrengtas dušas, vonia bei drabužinė, bei vaikų miegamasis.

Ober-haus.lt nuotr.

Buto interjero stilius – moderni klasika. Šviesiame ir erdviame interjere pinasi prabangos elementai (išskirtiniai minkštųjų baldų apmušalai, dizainerių kurti šviestuvai, masyvūs veidrodžiai) su moderniomis bei funkcionaliomis detalėmis (pavyzdžiui, bute yra įrengti modernūs ir patogūs virtuvės baldai). Klasikos motyvą erdvėje gražiai papildo architektūrinės detalės – autentiški lubų lipdiniai, grindų apvadai.

Visą interjerą galite apžiūrėti galerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis