120 kv.m buto rekonstrukcija: virtuvė – koridoriuje

Mažesnių butų paklausa nuolat priverčia statybines bendroves sukti galvas. Problemą jie bando spręsti paprastai: didelės kvadratūros apartamentus dalija į du ar net tris atskirus butus, kurie dažnai nebūna itin patogūs.

Prieš rekonstrukciją

Buvusiame 120 kv.m buto demarkacinė linija buvo nubrėžta atsižvelgiant į komunikacijas bei didelius vitrininius langus. Taip perpus padalytame viename iš butų atsirado platus (2,7 m pločio) koridorius, virtuvė prie svetainės lango, nedidelė zona svetainei, atskiras miegamasis ir vonios kambarys.

Žurnalas "Mano namai"

Po rekonstrukcijos

Pirmiausia buvo nuspręsta pragmatiškiau išnaudoti koridoriaus erdvę. Žinoma, šią zoną buvo galima apstatyti spintomis, bet, sprendžiant iš buto dydžio planavimo, jis skirtas vienam arba dviem žmonėms. Tiesiog neatsirastų tiek daiktų, kad užpildytų visas spintas. Tad į koridorių buvo iškelta virtuvė, o jos vietoje atsirado erdvės valgomajam. Svarbiausia, kad virtuviniai rakandai nesibrauna į svetainės erdvę.

Žurnalas "Mano namai"

Virtuvę nuo koridoriaus skiria dalinė pertvarinė siena. Pati virtuvė su pagrindiniu darbastaliu įstumta į nišą, todėl ne taip krenta į akis sėdint svetainėje. Kairėje pusėje yra vienodų spintų masyvas: dalis jų priklauso koridoriaus zonai, kitos – virtuvei. Šioje pusėje taip pat įmontuota orkaitė.

Žurnalas "Mano namai"

Už virtuvės tęsiasi bendra valgomojo ir svetainės zona. Plati palangė, esanti maždaug kėdės aukštyje, gali tarnauti kaip suolas. Šalia miegamojo lovos buvo nemaža niša be ilgų apmąstymų tapo aišku, jog teks statyti sieninę spintą su stumdomomis durimis.

Žurnalas "Mano namai"

Už dušo esančioje nišoje integruota spinta vonios reikmenims susidėti ir skalbyklei su įmontuotomis troleibuso durų principu varstomomis durimis. Ši konstrukcija labai pasiteisina nedidelėje erdvėke, nes jas atidarinėjant nereikia daug vietos.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis