112 kv.m jaunatviškai įrengtas butas Vilniuje FOTO

Dizainerė Neringa Dervinytė susidūrė su rimtu iššūkiu – sukurti interjerą nežinant, kas jame gyvens.

Bute yra 2 miegamieji, svetainė sujungta su virtuve, valgomuoju, vonios kambarys ir erdvė, kurioje galima įkurti darbo ar kitokį kambarį. Norėta išsaugoti būsto aukštį, dėl to lubos buvo paliktos betoninės, parinkta balta spalva, kuri žaismingai kontrastuoja su juodais laidais, industriniu stiliumi, kitomis paliktomis instaliacijomis. Taip pat nenorėta paslėpti plytų sienų – jos butui suteikia originalumo.

Pagrindiniai užsakovų reikalavimai buvo įrengti namus kuo stilingiau, šiuolaikiškiau ir pigiau. Norėjosi, kad jis būtų jaunatviškas, o atmosfera primintų populiarų serialą „Draugai“.

Kadangi visas interjeras buvo kuriamas laipsniškai, savaime susidėliojo ir abiejų miegamųjų erdvės. Lentynos padiktavo miegamojo zonos spalvą – parinkta plytos spalva.

Kitos detalės abiejuose miegamuosiuose buvo ištrauktos iš užsakovės archyvų – lovos rėmai, paveikslas, kuriame pavaizduota jūra, natūralumo pojūtį kuriančios smulkmenos – kelmučiai, ant kurių galima pasidėti knygas.

Daugiausia diskusijų sukėlęs sprendimas buvo atvira drabužinė. Ji tarsi įpareigoja nuolat tvarkingai laikyti rūbus. „Tačiau, kuriam vyrui nėra malonu žiūrėti į savo moters rūbus“, – juokauja dizainerė.

Kitame miegamajame tai, kas sena, apipinta naujomis detalėmis. Juoda, tamsi spinta, komoda. Kambaryje maksimaliai išnaudota šviesa – du langai suteikia kambariui erdvumo.

Trečioje atskiroje erdvėje kiekvienas gali susikurti tokią zoną, kokios nori. Tai gali būti darbo zona ar kambarys, skirtas kūrybai.

Bendroje svetainės, valgomojo ir virtuvės zonoje traukos centru tapo du didžiuliai mediniai stalai. Čia vyksta visas gyvenimas – valgoma, kalbama, žaidžiama. Svetainės dalis apipinta mielomis detalėmis – ryškios spalvos, naudojamos pagalvės, parinkta senovinė sofa. O virtuvės plotui parinkta balta spalva.

Įrengiant vonios kambarį svarbiausias buvo praktiškumo aspektas. Vietoj vonios parinktas didžiulis dušas, bet esant poreikiui, ateityje bus galima įrengti ir vonią.

O kalbant apie viso interjero stilistiką Neringa Dervinytė apibūdino jį kaip eklektišką. „Negaliu šio interjero pavadinti nei retro, nei skandinavišku, tai yra tiesiog šiuolaikiškas, jaunatviškas interjeras. Man nepatinka išgryninti, sterilūs interjerai. Žinoma, buvo sunku kurti interjerą, nežinant, kas jame gyvens, tačiau žingsnis po žingsnio pavyko sukurti šių namų veidą“, – savo patirtimi pasidalino dizainerė.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis