Energijos pliūpsnis namuose

Pats geriausias būdas suteikti namams gyvumo ir energijos - dekoruoti juos oranžine spalva. Bet tai ne taip paprasta, kaip atrodo. Štai patarimai, kaip elgtis su šia ryškia, saulėta spalva.

Ryškiai oranžinė

Tai labai „kaprizinga“ spalva, tačiau tinkamai pritaikyta ji atrodo labai įspūdingai.

* Papuoškite kambarį oranžiniais aksesuarais. Jei tai svetainė, galite rinktis oranžinius šviestuvu gaubtus, pagalvėles, vazas ir nuotraukų rėmelius; biure tiks ryškiai oranžiniai stalo aksesuarai; virtuvėje puikiai atrodys ryškiai oranžiniai dubenys, puodeliai ir kiti indai.

* Labai įspūdingai atrodo ryškiai oranžiniai audiniai. Pagrindiniu kambario akcentu gali tapti oranžinė kėdė, užuolaidos ar nedidelis apmuštas baldas, pavyzdžiui, suolelis kojoms. Itin efektingai atrodys dryžuotas ar raštuotas audinys. Gerai pagalvokite, jei ketinate oranžiniais apmušalais apmušti sofas ar kitus didelius baldus - toks ryškus akcentas gali greitai pabosti. Pakeisti apmušalus ar įsigyti naują sofą yra nepigu.

* Jei dievinate šią spalvą ir nemanote, kad ji atsibos, galite išdažyti sienas. Tačiau tuomet apstatykite kambarį paprastais, nepretenzingais baldais. Venkite spalvų įvairovės, nes galite gauti labai ekscentrišką rezultatą. Verčiau šią spalvą derinkite su raminančia balta ar melsva.

* Jei norite gaivaus ir akį traukiančio efekto, ryškiai oranžinę derinkite su turkio spalva.

Tamsiai oranžinė

Dekoruoti namus šia spalva yra lengviau nei ryškiai oranžine. Ji gali padėti sukurti šiltą ir teatrališką erdvę.

* Tamsiai oranžinė spalva labai derės valgomajame. Dar įspūdingesnį rezultatą gausite, jei taip išdažytą kambarį apstatysite tamsaus medžio baldais. Jūsų valgomasis atrodys labai dramatiškai.

* Svetainėje, valgomajame, darbo ir kituose kambariuose tamsiai oranžinę spalvą derinkite su kreminiais atspalviais ir žemės spalvomis.

* Tamsiai oranžinė - nepaprastai jauki spalva. Tai puikus pasirinkimas, jei gyvenate šaltesnio klimato vietovėje. Jūsų namai bus ypač jaukūs rudenį ir žiemos mėnesiais. Jei gyvenate saulėtoje šalyje, šia spalvą naudokite saikingai; užteks vos kelių akcentų.

Šviesiai oranžinė

Dekoruoti namus šia spalva nėra taip sunku kaip ryškiai ir tamsiai oranžiniais atspalviais, tačiau galioja tos pačios taisyklės. Kad kambarys atrodytų harmoningai, šviesiai oranžinę derinkite su kitomis šviesiomis spalvomis. Gražiai atrodys žalsvai melsva, žalia ir balta.

Pastaba: oranžinė spalva pasižymi didele energija, tad nelabai tinka miegamajame. Ji per daug ryški ir nėra skirta poilsiui. Jei būtinai norite oranžinio miegamojo, rinkitės šviesius, beveik romantiškus oranžinius tonus. Jei miegamajame norite ryškiai oranžinės spalvos, apsiribokite vienu ar keliais aksesuarais, pavyzdžiui, staline lempa, pagalvėlėmis ar meno kūriniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis