Atsisveikinkime su žalia: sužinokite, kokia madingiausia 2018 metų spalva

„Pantone Color Institute“ paskelbė 2018 m. spalvą. Tai – ryškiai violetinė.

Sodri, ryški spalva siejama su politika (prisiminkime Hillary Clinton juodą kostiumą su ryškiai violetiniais atvartais ir jų spalvos palaidinę po švarku), ji laikoma karališka, be to, tai ryškus posūkis nuo 2017 m. žalios spalvos ir 2016 m. rožinio kvarco ir šviesiai žydros derinio, rašoma Vogue.com.

Lyginant su ankstesnių metų spalvomis, ryškiai violetinė – niūroka, gal kiek primenanti atmosferą šiuolaikiniame pasaulyje, ji grąžins praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio tendenciją tiek ant podiumų, tiek į mūsų namus.

Shutterstock

Kaip rašoma spalvų standartus kuriančio spalvų instituto pranešime spaudai, gili, mąsli ryškiai violetinė spalva asocijuojasi su kosmoso paslaptingumu, intriga, kas laukia ateityje, ir atradimais, būsimais atradimais. „Gilus, beribis nakties dangus – simbolis to, kas įmanoma“, jis žadina troškimą praplėsti mūsų pasaulio suvokimo ribas.

Shutterstock

Ryškiai violetinė – brangakmenių spalva, ji neabejotinai trauks žvilgsnius – ar tai būtų ryškiai violetinė siena, ar sofa, ar užtiesalas. Ryškiai violetinė spalva siejama su karališkais asmenimis, valdžia ir turtu.

Shutterstock

Šią spalvą „Pantone Color Institute“ susiejo su 2018 m. neatsitiktinai – veikiausiai tai politikos būklės komentaras, o konkrečiai – siejama su judėjimu „#MeToo“, kuriuo siekiama atkreipti seksualinio priekabiavimo, smurto ir prievartos problemą prieš moteris.

Shutterstock

Rugpjūtį institutas paskelbė vieną violetinės spalvos atspalvį atlikėjo Princo garbei. Ryškiai violetinė asocijuojasi su prabanga, ekstravagancija ir maksimalizmu, tai panašu į maištingą posūkį nuo minimalistinio interjero prie ryškių, drąsių sprendimų – prisiminkime praėjusio amžiaus aštunto dešimtmečio prabangą ar ryžtingus 2000-ųjų sprendimus.

Shutterstock

Ryškiai violetinė šiek tiek primena 2008 m. karaliavusį melsvai violetinį atspalvį. Kasmet „Pantone“ paskelbiama spalva prasiskverbia visur – pradedant namų dekoru, baigiant mados pasauliu, kinu, televizija. Patinka jums ar ne, bet ateinantys metai neatsiejami nuo ryškiai violetinės spalvos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis