11 interjero patarimų, kurių būtina klausyti

Namai kelia Jums nuobodulį ir vėl norite permainų? Pateikiame Jums 11 interjero patarimų, kuriuos pritaikius būstas įgaus naują veidą ir galbūt pavyks išvengti eilinio remonto. Sumaniomis gudrybėmis dalijasi dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Interjero stilius

Visų pirma, sprendimas, kuris nulems jūsų namų dizainą, yra pasirinktas interjero stilius. Jeigu jums artima estetika, minimalizmas, norite, kad gyvenamoje erdvėje vyrautų vientisa, bet nenuobodi nuotaika, rinkitės skandinavišką interjero stilių. Daugiau idėjų, kaip tai padaryti galite skaityti ČIA ir ČIA

BoConcept nuotr.

Viską išneškite

Pradėkite nuo vieno kambario – iš jo išneškite visus aksesuarus ir suskirstykite juos į tris grupes. Pirmoje grupėje turėtų atsirasti nenaudojami daiktai (paaukoti, išmesti, perdirbti), antroje – sentimentų nesukeliantys ir tiesiog užimantys vietą, o trečioje – brangūs ir reikalingi daikčiukai. Atgal į kambarį pradėkite nešti daiktus iš trečios grupės, ir vėliau, jeigu prireiks, iš antrosios.

BoConcept nuotr.

Paveikslai

Namams savitumo gali suteikti Jūsų mėgstami paveikslai.Tačiau labai svarbu parinkti tinkamą aukštį. Aukštis nuo grindų turėtų būti toks, jog paveikslo vidurys būtų akių aukštyje. Be to, nepamirškite apšvietimo svarbos. Tai ypač aktualu mažesnėms patalpoms. Tinkamos liuminescencinės lempos į paveikslus galite nukreipti taškinius šviestuvus. Svarbiausia, parinkti šviesos šaltinio kampą, jog nesusidarytų šešėliai ir apšvietimas kuo mažiau skirtųsi nuo natūralios šviesos.

BoConcept nuotr.

Netikėtos detalės

Stenkitės išvengti monotonijos pojūčio interjere. Ne tik gyvenime, bet ir kuriant namus, reikia bėgti nuo nuobodulio. Kaip tai padaryti? Į pagalbą pasitelkite detales: tai gali būti viena ryški pagalvė, nuotrauka per visą sieną, kitokio stiliaus spinta ir pan.

BoConcept nuotr.

Bėkite nuo beskonybės

Visgi kartais įrenginėjant būstą žmonės persistengia ir vienose namuose nori sutalpinti viską. Stilių maišalynė, spalvų margumynas, daugybė iš sendaikčių parsineštų daiktų kuria ne originalų ar dinamišką, o chaotišką interjerą. Tam, kad to išvengtumėte kartu su šeimos nariais apsitarkite, kas yra priimtina visiems, kokios spalvos turi vyrauti interjere, kokie motyvai – marinistiniai, animalistiniai ar kt. yra artimiausi.

BoConcept nuotr.

Nekurkite muziejaus

Kai kurie žmonės jaučia poreikį visus turimus suvenyrus, brangenybes išdėlioti matomose vietose. Geriausia būtų palikti keletą akcentų, o kitus daiktus laikyti lentynose ir spintose. Taip ne tik pabėgsite nuo apkrauto interjero įspūdžio, bet ir nenuvargsite nuolat valydami dulkes.

BoConcept nuotr.

Nebijokite baltos spalvos

Balta spalva tik iš pirmo žvilgsnio yra pretenzinga. Iš tiesų, ji vizualiai padidina erdvę ir atspindi kitas spalvas. Jei nenorite sienų dažyti baltai, tiesiog parinkite šios spalvos detales - paveikslų rėmelius, nuimamus kėdžių apvalkalus, lovų užtiesalus. Tai turi būti detalės, kurias prireikus galėtumėte greitai išskalbti ar nuvalyti.

BoConcept nuotr.

Mažiau yra daugiau

Jei prie brangaus daikto pastatysite pigų ir nereikšmingą, brangiojo vertė iš karto sumažės, todėl teisingai išdėstykite, parodykite svarbius ir turinčius reikšmę daiktus taip pabrėždami jų svarbą ir grožį.

BoConcept nuotr.

Kuo didesnis – tuo geriau

Kuomet perkate detales namams, visuomet rinkitės vieną didelį daiktą vietoje kelių mažų niekučių. Mažos detalės tarsi apkrauna namus, kai tuo tarpu didelės išsiskiria ir atrodo svarbios. Jeigu jūs norite prikelti aksesuarą, galite pastatyti jį ant krūvos knygų kietais viršeliais.

BoConcept nuotr.


Nepersistenkite

Neprikraukite aksesuarų specialiose patalpose – virtuvėje, vonios ar darbo kambaryje. Jei vis dėlto norite padekoruoti tokias patalpas, puoškite funkcionaliomis detalėmis, pavyzdžiui, pastatykite tuščias stiklines ir pridėkite į jas ryžių, vatos, sąvaržėlių ir panašiai.

BoConcept nuotr.

Augalai ir gėlės

Norėdami pagyvinti kambarį, pastatykite jame augalų, vazoninių gėlių ar pamerkite skintų. Kiek tik įmanoma venkite dirbtinių augalų savo namuose.

BoConcept nuotr.

Daugiau informacijos: https://www.boconcept.com/lt-lt/

Užsakymo nr.: PT_74606886

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis