Svarbiausios šių metų rudens interjero dizaino tendencijos

Tenka pripažinti, kad ruduo jau atėjo, taigi laikas pasižvalgyti po esminių namų interjero dizaino tendencijų plotus. Šiame tekste pateikiamos aktualiausios šio rudens idėjos, patvirtintos interjero dizaino srities ekspertų. Savaime suprantama, rinktis derėtų tai, kas patinka jums, nepriklausomai nuo bendrų rekomendacijų. Vis tik rudeniškiems orams keičiant vasariškus visai smagu šiek tiek pakeisti nuotaiką namuose pasirenkant naujų detalių. Štai idėjos, kurios 2017 m. rudens ir žiemos sezonu bus aktualios, o kurios – ne. Savo įžvalgomis dalijasi dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept

Neaktualu: baltas interjeras
Širdis trokšta spalvų? Šį rudenį sėkmė būtinai jums nusišypsos! Interjero dizaino srityje užtikrintai traukiamasi iš baltai pilko pasaulio. Užuot apsiribojus tokiomis neutraliomis spalvomis rekomenduojama dėmesį atkreipti į šiltus ir sodrius rudos, juodos, žalios ir rausvos spalvų tonus.

Aktualu: tamsiai žalia
Nors už lango medžių lapai dažosi pačiomis įvairiausiomis spalvomis, namai ir toliau turėtų žaliuoti. Ypač tinkama ši spalva virtuvės spintelėms. Derinama su sodria natūralia mediena ir oda, akcentus dėliojant iš vario ir kreminės tonų, jauki tamsiai žalia spalva – tobulas pasirinkimas šiuo rudens ir žiemos sezonu.

BoConcept nuotr.

Neaktualu: marmuras
Savaime suprantama, specialistai jokiais būdais nerekomenduoja paskubomis atsikratyti iš marmuro pagamintų virtuvinių paviršių, juk jie itin patvarūs, beveik amžini. Keli marmuro akcentai šen bei ten jokiais būdais neapkenks. Vis dėlto pastaruoju metu dominavusi tendencija marmuro interjerui kurti naudoti itin daug šiek tiek išsemta. Šį rudenį rekomenduojama rinktis žemiškesnes medžiagas: medieną, molį ir sendintą metalą.

Aktualu: žalvaris
Žalvaris užtikrintai užima vario vietą, ypač derinant šį metalą su baldais. Puikus pasirinkimas – dailus iš žalvario pagamintas rėmas.

Neaktualu: variniai namų aksesuarai
Panašu, kad kaip ir marmuras vietą aktualesnėms tendencijoms užleidžia rausvas auksas ir varis. Panikuoti vis tik skubėti nevertėtų: iš vario pagaminta įranga bei varinis praustuvas jokiais būdais stilingumo neprarado. Svarbu laikytis kuo atokiau nuo pastaraisiais metais rinką užtvindžiusių dabar jau šiek tiek nebeaktualiai atrodančių akivaizdžiu dirbtinumu spinduliuojančių akcentų.

Aktualu: atpalaiduojantis prieglobstis
Pabodo skaitmeniniai prietaisai? Tendencijos jums palankios. Namuose rekomenduojama kurti jaukias, intymesnes erdves, savotiškas technologijų nepaliestas šventyklas. Kokia gi tinkamiausia vieta tokiai šventyklai kurti? Žinoma – tai miegamasis. Miegojimui skirtą erdvę dekoruokite baldakimais ar nėriniuotomis užuolaidomis. Miegamojo kampe įkurdinkite jaukų fotelį, kur jaukiai įsirangysite rudens vakarais su mylima knyga ir puodeliu arbatos. Originalus idėjos įgyvendinimo sprendimas – pakabinamas hamakas su minkštais paklotais.

BoConcept nuotr.

Neaktualu: nuobodi patalynė
Šį sezoną imtis pertvarkos derėtų ir miegamajame – pakeiskite bent jau patalynę. Trečdalį gyvenimo praleidžiame lovoje: kodėl gi neįsigijus įdomios patalynės? Baltų lovatiesių ir patalynės komplektų laikai liko praeityje – laikas naujovėms.

Aktualu: išskirtinė patalynė ir lovatiesės
Paprastas baltas paklodes šį sezoną keis kur kas įdomesni variantai. Šiomis dienomis kartu kombinuojama daugybė skirtingų struktūrų, jos netgi derinamos su įdomiomis monogramomis. Įvairumas laikui bėgant bus pageidaujamas vis labiau. Ne ką mažiau nei patalynė svarbios ir kitos miegamojo detalės: audiniu dekoruotos galvūgalio lentos – dar vienas itin aktualus miegamojo akcentas.

Be to, šis sezonas – tikrų tikriausias sugrįžimas į senos geros klasikos glėbį. Aktualumas sugrąžinamas visų įmanomų rūšių lovatiesėms, kurių reikšmingumas pastaraisiais metais buvo užgožtas antklodžių. Lovatiesės – rankų darbo namų jaukumą pabrėžiantis elementas. Jis gali būti modernus arba tradicinis, bet kuriuo atveju taps neatsiejamu miegamojo akcentu.

Dar keletas svarbių tendencijų

Aksomas

Kas gali būti švelniau už aksomą? Šis audinys suteikia prabangos ir jaukumo, o derinamas su šiurkštesnėmis natūraliomis tekstūromis (medžiu ar pintais krepšiais) bei metalu ir keramika jis neabejotinai suteiks erdvei vizualaus išskirtinumo ir jaukumo. Jei biudžetas neleidžia įsigyti naujutėlaičio aksomu dekoruoto fotelio, jį atnaujinkite dailiomis aksominėmis pagalvėlėmis ar aksominiu užtiesalu.

BoConcept nuotr.

Pintos medžiagos

Patartina nenuvertinti pintų dirbinių – jie gali tapti itin svarbiais erdvės akcentais, ypač šaltaisiais mėnesiais. Kabinkite krepšius ant sienų, naudokite juos kaip dekoratyvinius vazonus augalams ar šviestuvus. Vėlgi šiurkštesnę pintų gaminių tekstūrą derinkite su švelniu aksomu ar megztais vilnoniais pledais, metaliniais staleliais, veidrodžiais ir keraminiais akcentais.

BoConcept nuotr.

Švelni rožinė spalva

Pagaliau į sceną sugrąžinta rožinė spalva! Namuose tiks įvairūs švelniai rožinės spalvos tonai, taigi drąsiai eksperimentuokite: rinkitės praeitimi alsuojančius rožinių atspalvių stiklo indus, aksomines pagalvėles ar vazonus gėlėms.

BoConcept nuotr.

Dirbtiniai paviršiai

Trokštate naujovių, bet trūksta lėšų? Visai nebūtina išleisti didžiulės pinigų sumos namams atnaujinti. Mūsų dienomis galima rinktis iš gausybės dirbtinių apdailos medžiagų, pradedant nuimamais tapetais, grindų lipdukais ir baigiant plytelių imitacija. Taigi niekada dar nebuvo taip paprasta, pigu ir greita suteikti namams naujų akcentų.

Tamsūs dažai

Laikas pamiršti ūkininko gyvenamąjį namą primenančias baltą ir pilką spalvas – šį sezoną prireiks daugiau dramos. 2018-ųjų metų spalva išrinkta juoda su visais įmanomais jaukiais jos tonais. Nesate visiškai įsitikinę, ar juoda spalva – tinkamas pasirinkimas jūsų namams? Gera žinia: dar viena tamsi spalva šį sezoną sugrįžta į aktualiausiųjų sąrašus. Šokolado ruda neabejotinai suteiks jūsų namų interjerui prabangos, kuri tampa itin svarbi rudens sezonu. Taigi rekomenduojama drąsiai keisti šviesesnių atspalvių pagalių užvalkalus, pledus bei užtiesalus kur kas prabangesnių tamsių tonų variantais.

Matiniai juodos spalvos namų aksesuarai

Tiek vonios kambariui, tiek ir virtuvei vertėtų rinktis matinius juodos spalvos įrenginius ir santechnikos objektus.

BoConcept nuotr.

Lubos kaip penktoji siena

Laikas pažvelgti aukštyn! Turbūt esate girdėję apie akcentuotas sienas, tačiau kaip gi dėl akcentuotų lubų? Ar tai būtų išskirtinės tekstūros tapetai, skardinė danga, o gal reljefiškos iš putplasčio pagamintos lubų plokštės, užleistiniai jungiamieji elementai, mediniai balkiai ar tiesiog įžūli dažų spalva – namų šeimininkams neabejotinai rekomenduojama lubas paversti penktąja siena.

Mozaika

Dailūs rankų darbo mozaikiniai baldai – namų dekoro elementas, kurio šį rudenį prireiks kiekvieniems namams. Be to, toks objektas namuose neabejotinai vertas meno dirbinio titulo.

BoConcept nuotr.

Pratęstas šiltasis sezonas

Žmonės nori lauke laiką leisti ilgiau, todėl vėsesniais mėnesiais žvalgomasi naujų galimybių pratęsti vasariškas pramogas gryname ore. Investuoti derėtų pradėti nuo pusiau dengto vidaus kiemo su lauko židiniu ar šildytuvu. Be to, patartina transformuoti gėlių lovelius, kilimus, pagalvėles ir apklotus į šiltesnių rudens spalvų ir tekstūrų variantus. Dar viena mažytė detalė – rudens vainikas. Visos šios detalės atlieka svarbius vaidmenis kuriant jaukią, ramią ir šiltą erdvę, kuri neabejotinai padės sėkmingai susidoroti su kasdienės veiklos sukeliamu nuovargiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis