Skandinaviškų interjerų idėjos, kurias pats metas įkurdinti savo namuose

Elegantiškas minimalistinis interjeras visada yra sumanus pasirinkimas. Tačiau atšiaurių juodai baltų interjerų laikas jau praėjo. Pats metas „paskaninti“ skandinavišką interjerą originaliomis detalėmis. Taigi dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“ atskleidžia, kokios darbar yra naujos skandinaviško interjero dizaino tendencijos, kurios peržengia juodai baltų erdvių ribas.

Erdvės be technologijų

Tokiu metu, kai per technologijas ir socialinę žiniasklaidą jaučiamės nuolat prijungti, ar nebūtų smagu turėti asmeninę erdvę, kur galima nuo visko atsijungti? Itin individualizuota, šilta ir jauki erdvė be telefonų, televizorių ar kompiuterių – svarbi priešprieša įtemptam kasdieniam gyvenimui.

„Miegamieji bus be prietaisų, juose viešpataus raminantys pilki ar pieno baltumo atspalviai, puikiai derantys prie natūralių tekstūrų, tokių kaip minkštas linas, jaukūs avikailiai ir stambiai megztos antklodės, skirtos jaukiai nuosavai ramybės oazei sukurti“, – tikina J. Lazdauskaitė.

BoConcept nuotr.

Grafiniai kalendoriai

Kokia didžiausia tokių kalendorių nauda? Visada žinosite datą. Kodėl mes visą laiką laikomės įsikibę savo smulkučių darbotvarkių ir „iPhone“ kalendorių , kai galime ant sienos pasikabinti kalendorių, kuris taps ir dekoro dalimi? Masyvūs kalendoriai – vis labiau populiarėjantis namų dekoro akcentas.

Sandėliavimas kaip dekoras

Vienas iš praktiškiausių ir lengviausių įgyvendinamų skandinaviškojo dekoro tendencijų – paimamas nuobodus daiktų laikymo elementas ir jis paverčiamas namų interjero akcentu. Pavyzdžiui, lentyna ar krepšys, kurį dažniausiai esame linkę slėpti spintelėje, patys savaime tampa meno kūriniu.

Pradedant dizainerių kurtomis drabužių kabyklomis ir baigiant virtuvės reikmenų stelažais, dabar kiekvienas jūsų namų elementas gali tapti lygiaverte skandinaviško stiliaus dalimi.

BoConcept nuotr.

Pilkos sienos su gamtos akcentais

Juodai balta estetika buvo įsiviešpatavusi kiekviename Skandinavijos kampe. Štai kodėl taip džiugina pilkų sienų sugrįžimas.

Tačiau kaip atsvara jai parenkami žaismingesni gamtos motyvai interjere. Vis dažniau aptinkamas plunksnos motyvas. Jis atsiranda ant tapetų, patalynės užvalkalų ar staltiesių. Skandinavai pasiryžę įtraukti šį gamtos įkvėptą elementą į kiekvieną namų erdvę.

BoConcept nuotr.

Dryžių ir drąsių sprendimų sugrįžimas

Namai – juodos ir baltos karalystė, tai – nelygu nuoboduliui, tai išgrynintas stilius. Nebūtina laikytis griežto minimalizmo, tačiau būtų smagu matyti šiuos paprastus grafinius vaizdus spalvinguose kambariuose. Tai sukurs paprastą, bet stilingą efektą“, – dalijasi dizainerė.

Be to, po ilgus metus karaliavusio ševrono, malonu matyti, kad grįžta dryžiai. Ypač, jeigu jie paprasti ir juodai balti. Tokie sprendimai gali atsidurti tiesiog ant pagalvėlių, kurios tikrai neliks nepastebėtos. Tik eksperimentuokite apgalvotai – venkite jūreiviško stiliaus, taigi, tamsiai mėlynų ir baltų dryžių.

BoConcept nuotr.

Odos renesansas

Nors pirmenybę teikia natūralioms medžiagoms, oda nėra labai populiarus skandinaviško stiliaus pasirinkimas. Vis dėlto, šiaurietiškuose interjeruose galima stebėti perėjimą prie nudėvėtos odos, kaip, pavyzdžiui, tokia oda trauktos medinės kėdės. Jos atrodo kaimiškai, tačiau ne per daug senoviškai. Taip pat prie jų puikiai derės permestas avikailis.

Akcentinė spalva

Kokia mėgstamiausia skandinavų akcento spalva? Žinoma, mėlyna. Ryškiai mėlyna puikiai išsiskiria baltos spalvos interjeruose, kaip dažnai galime pamatyti spalvinguose namuose Kopenhagoje. Tarkime, kad monochromatinė fazė baigėsi.

BoConcept nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis