Kaip sukurti rudenišką interjerą?

Ruduopokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir visų, savo namais besirūpinančių žmonių gyvenimuose. Rudenį norisi jaukios žvakių šviesos, saldžių cinamono kvapų ir šilto pledo ant mėgstamiausios sofos. Kaip į savo namus atnešti rudenines nuotaikas? Patarimais dalijasi dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

Minkštų ir jaukių tekstūrų sluoksniavimas

Kai rudenį orai atšąla, o rytai būna žvarbūs, išsitraukite rudens spalvų antklodes ir patieskite jas ant sofų. Nepamirškite kilimų ir pagalvėlių – jų pagalba sukursite jaukų kampelį prisiglausti su gera knyga. Papildę kambario interjerą ant baldų išdėliotų pagalvėlių kolekcija ar įkurdinę jaukų pledą ant krėslo atbrailos neabejotinai sukursite atmosferą, kurioje galėsite jaukiai ir maloniai leisti vėsius rudens vakarus.


„BoConcept“ nuotr.

Raminantys kvapai

Vėsiais rudens vakarais labiausiai džiugina jauki namų aplinka. Nepamirškite, kad dekoras gali būti matomas vizualiai, tačiau taip pat gali būti ir užuodžiamas. Moliūgų pyrago, cinamono ir obuolių sidro ar židinio kvapas pradžiugins kiekvieną, suteiks namams rudeniškos šilumos ir įkvėpimo. Taip pat galite naudoti žvakes, smilkalus arba permatomoje vazoje sumaišyti krūvą prieskonių, tokių kaip cinamono lazdelės, gvazdikėliai ar muskato riešutai.


„BoConcept“ nuotr.

Žvakių šviesa

Turbūt sunku įsivaizduoti rudenį be žvakių ir prislopintos kambarių šviesos. Švelni žvakių skleidžiama šviesa suteiks namams šilumos ir mielumo. Žvakes išdėliokite po visą kambarį, kad be didesnių sunkumų galima būtų transformuoti apšvietimą iš dienos šviesos į švelnią žvakių skleidžiamą šviesą. Šviestuvai tinka ne tik žiemos švenčių metu. Jie praverčia jau rudenį, nes saulė anksčiau leidžiasi ir pradeda temti greičiau.


„BoConcept“ nuotr.

Jaukus miegamasis

Atėjus šaltajam sezonui pasirūpinkite savo miegamojo aplinka. Vasarinę antklodę keiskite šiltesne žiemine, o medvilnines paklodes – flanelinėmis. Papildę kambarį jaukios tekstūros užtiesalu suteiksite miegamojo erdvei papildomo jaukumo. Panaudoję spalvotus užvalkalus greitai ir nebrangiai pakeisite bet kurio kambario spalvą. Priklausomai nuo medžiagos spalvos ir svorio, užvalkalai gali būti oficialūs ir kasdieniniai.


„BoConcept“ nuotr.

Rudeniškų skonių prisilietimai

Ruduo – puikus metas skirti namų interjerui daugiau laiko ir patiems sukurti išskirtinius dekoro aksesuarus. Dekoras gali būti ir praktiškas, ir gražus. Pagyvinkite kiekvieną kambarį rudeniškomis spalvomis, tinkančiomis prie jūsų interjero. Tai galite padaryti pakeisdami pagalvėles, kilimus, lovos užvalkalus. Pabandykite sukurti kompoziciją iš mažų moliūgų ir papuoškite vieną iš spintelių stalviršių. Nepamirškite gaivių rudeniškų akcentų: lapų, uogų, moliūgų ir obuolių. Šie gardūs ir kvapnūs elementai namus pratutins rudeniui būdingomis sodriomis, žemiškomis spalvomis ir suteiks erdvėms gyvybingumo. Kai kitą kartą žvalgysitės po kiemą ar keliausite į rankdarbių parduotuvę, džiovinti lapai ir kankorėžiai puikiai praverstų puošiant namus.


„BoConcept“nuotr.

Rudeniniai paveikslai

Jeigu mėgstate meninius dirbinius ir norite paįvairinti interjero dizainą – prieškambaryje ar kitoje matomoje vietoje pasikabinkite rudens tematika nutapytą paveikslą. Rinkitės paveikslus, kuriuose dominuoja rudens spalvos: oranžinė, gelsva ir auksinė.


„BoConcept“ nuotr.

Jei jums labiau patinka abstraktus menas, rinkitės paveikslus, kuriuose gausu rudos, raudonos ar sudegusios umbros atspalvių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis