Sienų dekoravimo būdai, į kuriuos verta pažvelgti iš naujo

Šis straipsnis aktualus visiems, kurie turi susikūrę savo namus, bet vis tiek galvoja, kad jiems kažko dar trūksta. Namų interjero tinklaraščio „Homy Ideas“ autorė Jūratė Gulko dalinasi savo praktiškomis įžvalgomis.

Lyg ir esame erdvę apsistatę reikalingais baldais, namų jaukumą išpuoselėję interjero detalėmis, bet išbaigtumo jausmo neatrandame. Kodėl? Pažiūrėkite į savo būsto sienas.

Ar jos kalba? Ar jos pasakoja įdomias istorijas? Ar pažvelgus į jas kyla įdomių, įkvepiančių minčių?

Jeigu atsakymas neigiamas, tada turbūt jos tuščios. Baltos, kreminės, rusvos, nesvarbu kokios spalvos, bet ant jų niekas negyvena, o tada ir namai atrodo lyg ne iki galo užbaigti.

Žinoma, skubėti pirkti meno kūrinius sienoms dabinti neverta, nes tai brangu ir galbūt jūs visai nesate meno gerbėjas. Be to, yra ir kitų alternatyvių ir įdomių būdų, kaip galima jas nebrangiai papuošti.

1. Paveikslai

Paveikslai yra pats populiariausias sienų dekoro būdas. Aišku, tai nebūtinai turi būti tapytas meno kūrinys. Galima įsirėminti tiesiog didelio formato nuotrauką, motyvuojantį užrašą, plakatą, atvirutę ar tiesiog gražų žurnalo puslapį. Pasak tinklaraštininkės, kuo įdomesnis įrėmintas objektas, tuo jūsų siena atrodys įspūdingiau.

Jeigu turite daug nedidelio formato nuotraukų, galite sukurti akį traukiantį rėmelių koliažą. Derinti galima skirtingas rėmelių formas, spalvas ir dydžius. Tik pagrindinis principas, kurio patariama laikytis – visą koliažą stengtis sutalpinti į geometrinę formą, nes kitu atveju, bet kaip išmėtyti rėmeliai gali įvesti chaosą. O tam, kad patogiau rėmelius būtų sukabinti ant sienos, pirmiau galite pasidaryti reikalingų formų popierinius trafaretus, juos sudėlioti ir tik tada gręžti skyles.

2. Laikrodžiai

Antras būdas pagal populiarumą būtų sieniniai laikrodžiai. Pastaruoju metu ši dekoro detalė yra šiek tiek užmiršta. Galbūt dar iš mūsų močiučių laikų atsimename tuos garsiai tiksinčius ir kukuojančius masyvius agregatus ant sienos, bet laikai pasikeitė, ir dabar siūlomos labai įdomios ir modernios alternatyvos, kurios gali sienai suteiki užbaigtumo.

3. Veidrodžiai

Anot J. Gulko, veidrodžiai yra vienas iš universaliausių sienų dekoro elementų, nes atlieka tris svarbias funkcijas: užpildo tuštumą ir savo gražiais rėmeliais papuošia sieną, padidina erdvę ir duoda praktinę naudą – turime kur pasižiūrėti į savo atvaizdą. Veidrodžių karalystės iš savo namų daryti nereikia, bet jo įkomponavimas per didžiąją sienos dalį ar pakabinimas virš komodos suteiks netikėtumo ir savito charakterio jūsų namams. Tikrai verta pabandyti, ypač jeigu gyvenate nedideliame būste.

Сохраняйте и обязательно ❤️ за такую подборку! Специально фотографировала зеркала, чтобы вам показать свежие американские идеи по оформлению стен зеркалами! . И так, использование зеркал в интерьере - это уже успешный приём! А использование их в необычной форме - это уникальный и мега успешный приём 😉 . Мы привыкли, что зеркала должны служить отражением нас любимых! А вот американцы считают, что зеркало - это зеркало в интерьере - замечательная трансформациях пространства! Причём в разных формах (смотрите сколько вариантов багета), и цветах! . Я уже посмотрела, что многие из таких зеркал можно сделать на заказ в своём городе! Главное же желание, а идея уже есть 😉. Отличного вам дня! . . #lifestyle #veronaforme #inspiration #interiordesign #design #designer #interiordesigner #mood #lasvegas #usa #mirror #decoration #designideas #idea #walldecor #mirrordecor #reflection #home #sweethome #homeidea #decorideas #lasvegasmarket #lvmrkt #lvmarket

A post shared by Tatiana I. Verona - designer (@verona_for_me) on Jan 30, 2018 at 12:59am PST

4. Sapnų gaudyklės

Nuo senų laikų Amerikos indėnai sapnų gaudykles laikė ypatingu talismanu, saugančiu miegą nuo blogų sapnų. Tad visi, kurie tiki magijos galia, gali pabandyti papuošti ja savo miegamąjį.

Details!!! 😍 navy blue and I'm in love, so pretty! Trying to catch up on posts/photos of my work. 👌✌💜 ⚫ ⚫ ⚫ ⚫ ⚫ ⚫ #crochetdecor #crochetdreamer #crochetdreamcatchers #doilydreamcatcher #navywhiteandgold #feathers #mbmnz #igmnzaug #igmnz #dreamcatchernz #daretodream #gypsysouldreams #gypsysouldreamer #TheHiveNZ #nzhandcraft #nzmumtrepreneur #napier #sweetdreams #lovetocrochet #gypsystyle #original #thebestdreams

A post shared by for the lovers and dreamers (@gypsysoul_dreams) on Aug 9, 2016 at 2:21am PDT

5. Lempučių girlianda

Paprastas ir jaukus sienos papuošimo būdas – tiesiog užkabinti šviečiančią lempučių girliandą. Jas komponuoti galima įvairiai, o ant jų galima sukabinti jums brangias nuotraukas ar nedideles atvirutes. Taip ir papuošite, ir išeksponuosite sau brangias akimirkas. Beje, šį būdą verta pasitelkti ne tik per šventes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis