Rugpjūtis žurnale „Mano namai“ – atsipalaidavęs ir kupinas įkvėpimo

Rugpjūtis primena sekmadienį – dieną, kurią galime skirti sau. Jau rytoj (ar kitą mėnesį) darysime ką privalome, o dabar dar yra laiko atsipalaiduoti. Ir ką nors pakeisti namuose (ilsintis gimsta tiek kūrybiškų minčių!). Ekspromtu sugalvoti naują nuotaikingą dekoro detalę, atnaujinti seną baldą, perdažius ryškiais dažais, pasigrožėti gėlynais ir suplanuoti, kur kitąmet sužydės dar neaugintos veislės rožė, surengti vasarišką šventę po atviru dangum... Apie visa tai – rugpjūčio mėnesio žurnale „Mano namai“.

Stiliaus ekspromtas

Projektuojant interjerą tenka iš anksto numatyti ir racionaliai suplanuoti daugybę dalykų, tačiau kai prasideda stiliaus kūrimo ir erdvių dekoravimo etapas, reikia pasilikti vietos improvizacijoms bei stiliaus ekspromtui, ir rezultatas gali maloniai nustebinti. Pasižvalgykite, kaip netradicinėje pastogės erdvėje interjerą kūrusi dizainerė Kristė Budraitytė įgyvendino eklektišką kontrasto principu paremtą dizaino idėją ir suteikė namams netikėtumo bei sąmojo.

Mažas – nebūtinai ankštas

Vos 25 m² sodo namelyje sumaniai suprojektuotos visos įprastiems namams reikalingos funkcinės zonos, o interjeras – stilingas, šiuolaikiškas ir patogus. Įvertinkite, kokie sprendimai padėjo išvengti ankštos erdvės pojūčio, kiekvienam daiktui rasti tinkamiausią vietą ir sukurti visaverčio būsto įspūdį.

Gėlyno favoritės rožės

Pats nuostabiausias metas – kai žydi rožės, tokios žiedų, spalvų ir aromatų jūros vargu ar gali pasiūlyti kitas metas. Pasigrožėkite, kokias įspūdingas rožių ir kitų daugiamečių gėlių kompozicijas savo sode sukūrė biologė, kraštovaizdžio dizainerė Liuda Aidietienė, kaip jose derinamos augalų spalvos, formos ir faktūros.

Vasariška fiesta: 5 serviruotės komplektai

Giminių suvažiavimai, draugų susibūrimai, vaikų krikštynos, visų spalvų vestuvės – tokias šventes smagiausia švęsti vasarą. Rubrikoje „Dekoro ABC“ rasite originalių idėjų, kaip spontaniškai ir išradingai joms pasiruošti.

Vyšnių skonis

Vyšnių – pačių skaniausių vasaros uogų – sezonas nėra ilgas, dabar jis jau visai į pabaigą. Paskubėkite prisiskinti nuo medžių paskutiniųjų uogų, O ir jau sušaldytų ar lengvai apvirtų vyšnių ilgai laikyti šaldytuvuose neverta (gal netrukus prireiks vietos grybams...) – tad pagaminkite su jomis gardžių desertų.

Rugpjūtį žurnale „Mano namai“ rasite ir daugiau vertų nusižiūrėti interjerų: skandinaviška ramybe dvelkiantį gamtos motyvais dekoruotą butą, eglių miškais apaugusiose Anglijos kalvose rekonstruotą namą. Sužinosite, kaip šiuolaikiškame būste įkomponuoti gėlėtus raštus ir vintažinius akcentus, kaip sukurti jaukiausią namų kampelį, kuriame visas laikas skiriamas tik sau. Savo knygai, savo kavai, savo muzikai ir savo žurnalui „Mano namai“. Dabar prenumeruoti jį kaip niekad verta! Prenumeruoti galite ČIA.

MANO NAMAI, Vida Press, Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis