Paskelbta 2015-ųjų metų spalva

Trečiadienio vakarą Vilniuje įsikūrusią galeriją „Xcelsior“ nušvietė spalvinga interjero sprendimų apdovanojimų ceremonija – „Metų paletė 2013“. Renginyje buvo įvertinti Lietuvos architektai bei dizaineriai, įgyvendinę geriausius privataus, biuro ir visuomeninio interjero projektus, bei pristatytos kitų metų spalvinės interjero tendencijos. Siekdami skatinti profesinį šalies interjero specialistų tobulėjimą, originalių ir inovatyvių kūrybinių idėjų įgyvendinimą, konkurso iniciatorius „Akzo Nobel Baltics“, atstovaujantis prekinius ženklus Sadolin, Pinotex ir Hammerite, šį renginį organizavo jau devintąjį kartą.

„Metų paletė 2013” dalyvavo 110 projektų. Iš jų 82 profesionalūs ir 28 studentų darbai, kurie buvo vertinami keturiose kategorijose: privataus gyvenamojo interjero, biuro interjero, visuomeninio interjero ir metų dizaino naujoko. Projekto nugalėtojus rinko kompetentinga tarptautinė komisija: Raimo Räsänen („Peer Creative Oy“, Suomija), Willeke Jongejan („Akzo Nobel“, Olandija), Jitka Dvorska („NIMBUS Architectss.r.o.“, Čekija), Artūrs Martinsons („Architects“, Latvija).

Organizatorių archyvas

„Akzo Nobel“vyriausioji spalvų dizainerė Willeke Jongejan renginio metu tradiciškai pristatė ateinančių metų spalvą bei spalvines tendencijas. 2015-ųjų spalva buvo paskelbta – Cooper Orange. Dizainerė pastebėjo, jog dėl besivystančių technologijų vis spartėja gyvenimo tempas, kuris skatina susvetimėjimą. Žmonės vis intensyviau ieško jaukumo, šilumos bei šiltų tonų, todėl šilta yra ir 2015 metų spalva. „Cooper Orange – tinka tiek interjere, tiek eksterjere. Ji suteiks namams jaukumo ir puikiai derės su kitomis šviesiomis spalvomis - šviesiai geltona, šviesiai oranžine ir t.t.“, - pasakojo W. Jongejan.

Geriausiu 2013 metų privačiu gyvenamuoju interjero projektu buvo pripažintas Živilės Putrimaitės iš UAB „a01 architektai“ darbas – „Atostogų butas Druskininkuose“, kuriame vyrauja modernus, šviesus bei funkcionalus atostogų buto interjeras. Pati darbo autorė teigė, jog šis darbas tokio pasisekimo sulaukė ne tik dėl naudotų spalvinių tonų. „Svarbiausia šiame darbe – sluoksniškumas ir medžiagiškumas“, - teigė Ž. Putrimaitė.

Organizatorių archyvas

Visuomeninio interjero kategorijoje laimėjo Laura Janavičiūtė, Evelina Talandzevičienė bei Dina Sargautienė iš architektūros studijos „Plazma“. Jų projektas „Kuku muku“ - Vilniaus senamiestyje įrengtas restoranas-teatras, skirtas šeimoms su vaikais. Pagrindinės „Kuku muku“ funkcinės zonos: teatro, restorano, baro bei žaidimų. Mažiesiems pritaikyti saugūs ir ergonomiški baldai bei žaislai. Autorės paklaustos, kas šiame projekte labiausiai džiugina vaikus ir tėvelius, neabejodamos atsakė, jog tai - jų kurti žaislai. „Kai tėveliai valgo, vaikai gali daryti, ką tik nori“, - džiaugėsi dizainerės.

Organizatorių archyvas

Pirmoji vieta biuro interjero kategorijoje atiteko „Skytech“ projektui ir jo autorėms Vaidai Atkočaitytei bei Akvilei Myško-Žvinienei. Šiame darbe vyrauja novatoriškas interjeras, atspindintis įmonės požiūrį į verslą – norą visada būti žingsneliu priekyje. Pasak projekto autorių, pagrindinis tikslas kuriant šį interjerą buvo funkciškai ir neįprastai išspręsti „gyvenamojo“ ofiso erdves. Autorės atsiimdamos apdovanojimą džiaugėsi išradingais sprendimais – „Skytech“ biure galima ir nakvoti.

Organizatorių archyvas

„Metų dizaino naujoko“ kategorijoje, kurioje varžėsi išskirtinai tik studentų darbai, aplenkęs 28 konkurentus, nugalėtoju tapo „labàdienà boutique“ interjero projekto autorius Šarūnas Dovydaitis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis