Parduotuvėje kaip namuose: jaukus rūbų salono interjeras

Nors komercinėse patalpose galioja kiek kiti dėsniai nei namų erdvėje, atkartotas jaukumas skatina jaustis saugesniais, todėl ilgiau užsibūti bei galbūt šį bei tą nusipirkti. Namų jaukumo detalės veikia ir viename iš Vilniaus rūbų salonų. Svarbiausias šio salono interjero akcentas - yra šviestuvų gaubtais dekoruotos lubos, manekenai su augalų vazonais vietoj galvų ir lentyna-medžio šaka. Apie procesą, tikslus ir jų įgyvendnimą pasakoja interjero dizainerė Sniegina Pilypienė.

Vilniečio verslininko Aleksandro Šamsutdinovo man pasiūlytas užsakymas buvo gana paprastas: "Sukurkite tokį interjerą, kad klientui norėtųsi kuo ilgiau čia pabūti". Pridurčiau: „Ir kad neišeitų tuščiomis rankomis“. Ir ne tik. Mano galva, bet kuris interjero dizaineris turi pasiūlyti užsakovui originalių, net neįprastų idėjų ir sprendimų. Priešingu atveju, užsakovui interjero dizainerio paslaugos nereikalingos. Tiesiog pasistatyti minkštasuolį, stalą ir kėdes – sugeba kiekvienas.

A. Šamsutdinovo vadovaujamos bendrovės veiklos sritis – didmeninė prekyba. Įmonė atstovauja daugiau kaip 20 Europos moteriškų drabužių ir apatinio trikotažo gamybos kompanijoms ir bendradarbiauja su verslo partneriais iš Italijos ir Prancūzijos.

O ten kur moteriški drabužiai, apatinis trikotažas, kojinės, ten ir romantiškos dekoro detalės – šviestuvų skleidžiami žaismingos šviesos atspindžiai, gėlės, žvakių liepsnos, vyno taurės, vazos, papuošalai, meninės fotografijos. Spalvos buvo derinamos prie esamų dominuojančių dviejų pagrindinių klasikinių spalvų – juodos ir baltos.

Ypač daug dėmesio skirta salono apšvietimui. Todėl pirmiausiai buvo dekoruotos lubos baltos ir pilkos spalvos kvadrato formos šviestuvų gaubtais. Salone iš karto pasklido jaukumo, romantiškumo ir net intymumo atspalviai. Tuo tarpu vienas prieš kitą, priešingose sienos pusėse pakabinti veidrodžiai vizualiai praplėtė salono erdvę.

Be to, ne tik klientų, bet ir verslo partnerių akis turėtų patraukti ir salono centrą užkariavusį stalą‚ „saugantys“ manekenai, kurių galvas atstoja vazonėliai su augalais, simbolizuojančiais plaukus.

Tačiau bene pagrindinė užduotis - kad interjere originaliai, gal net neįprastai atsispindėtų atstovaujamų kompanijų pavadinimai. Užsakovui patiko pasiūlyta originali pakabinama lentyna-medžio šaka, ant kurios ir buvo sukabinti bei išdėstyti krepšeliai su žinomų Europos kompanijų logotipais. Kaip bebūtų keista, bet teko gerokai paplušėti, kol pavyko atrasti sutikusį pagaminti tokią neįprastą lentyną- medžio šaką. Pagal pateiktą pavyzdį lentyną-medžio šaką iš ąžuolo faneruotės pagamino kaunietis baldininkas Vaidas Milius, akivaizdu, nevengiantis naujovių ir iššūkių. Apskritai susidarė įspūdis, kad kai kurie mūsiškiai baldininkai iš karto nori apčiuopiamos naudos, todėl terliotis su tokia lentyna – vien laiko gaišatis ir nuostoliai. Nors tokia „medžio šaka“ galėtų papuošti ne vieno ir namų interjerą.

Vienas malonumas buvo dirbti su užsakovu, kuriam nesvetimas subtilus skonio pojūtis. Nereikėjo ilgai aiškinti ir įtikinėti, nes supranta, kas prie ko dera, kas tinka, o kas ne. „Atėjęs į darbą, jaučiuosi tarsi ir nebūčiau išėjęs iš namų: malonu ir jauku“, - sakė Aleksandras.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis