Norite išskirtinio ir drąsaus interjero? Rinkitės dryžius

Esate drąsūs ir pakankamai ryžtingi – siūlome pabandyti erdvę dekoruoti dryžiais: vertikaliais, horizontaliais, siaurais, storesniais, juodais, baltais, spalvotais… Garantuojame, kad dryžių pagalba susikursite išskirtinį, originalų, drąsų ir ryškų interjerą.

Jei erdvę įsirenginėjate be specialisto pagalbos, siūlome nepersistengti ir labai gerai apgalvoti, ar tokioje erdvėje jausitės gerai. Reikėtų prisiminti kelis pagrindinius dalykus. Vertikalūs dryžiai patalpą vizualiai paaukštins. Jei dryžiai horizontalūs – patalpa vizualiai prailgės. Taip galima sukurti optinę apgaulę, visai kaip su drabužiais. Jums telieka apsispręsti, ką norite išryškinti, o gal paslėpti ir nukreipti dėmesį?

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Jei jau nusprendėte, kad taip dekoruota erdvė kaip tik jums, neapsiribokite vien sienų dekoravimu. Dryžiais galima dekoruoti ir grindis ar net lubas. Gan įdomiai dryžių pasirinkimas atrodo vonios kambaryje, juo labiau, kad plytelių gamintojai dabar siūlo gan platų tokio dekoro pasirinkimą.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Dekoruojant kitą erdvę, tokį raštą galima sukurti tapetų pagalba arba reikėtų rinktis sienų tapybą. Grindų dryžuotumą sukursite taip nudažę medines grindis arba pasirinkę plyteles ar linoleumą. Jei tokio radikalaus sprendimo priimti iš karto nedrįstate, įsigykite dryžiais margintų namų dekoro akcentų: pagalvėlės, lovatiesė, kilimas ar patalynė padės apsiprasti ir nuspręsti, ar toks interjeras tinkamas. Tokie sprendimai gali atrodyti moderniai, kai kuriais atvejais – eklektiškai.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Dar reikėtų apsvarstyti, kokių spalvų, kokio pločio dryžius rinktis. Kiekvienu atveju pasirinkimas – individualus. Jei interjeras ramių, šviesių spalvų, dryžiai galėtų būti ryškesnių spalvų, tačiau kontrastingą ir vizualiai labai įdomų vaizdą galima sukurti interjere naudojant vien baltos ir juodos spalvos dryžius.

Shutterstock nuotr.

Šios dvi spalvos labai skirtingos, tačiau jų dėka interjero sprendimai bus įdomūs ir netikėti. Išsirinkus siauresnių dryžių juostas – interjerui suteiksite klasikinį braižą, storesnės juostos taps modernaus interjero akcentu. Bet taisyklės yra tam, kad jas laužytumėm, todėl eksperimentuoti galima kartu derinant ne tik įvairių storių ir spalvų juostas, bet ir kitokių figūrų raštus. Ar išdrįstumėte savo namuose įkurdinti dryžius?

Shutterstock nuotr.

Šaltinis: www.jaukumokurejai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis