Naujausios dizaino tendencijos tiesiai iš Paryžiaus

Rugsėjo pradžioje Paryžiuje (Prancūzijoje) į vieną didžiausių interjero parodų pasaulyje „Maison & Objet Paris“ rinkosi žymiausi pasaulio interjero kūrėjai ir idėjų iš jų pasisemti atvykę gerbėjai. Du kartus metuose (rugsėjį ir sausį) vykstanti paroda – interjero dizaino etalonas, kuriame nubrėžiamos ateinančio pusmečio interjero mados tendencijos. Savo įspūdžiais dalinasi Kristina Strolienė, namų interjero salonų „Krispo“ savininkė.

Dominuoja natūralumas

Šiemet Paryžiuje išskirtinis dėmesys skiriamas natūralumui. Interjeruose vyrauja natūralūs pluoštai: vilna, medvilnė, linas, taip pat natūraliais audiniais bei natūraliu kailiu aptraukti baldai, aksesuarai (šviestuvų gaubtai, pagalvėlės, kilimai). Populiarūs ir natūralių audinių deriniai su aksomu.

„Įsigyję aksominiu audiniu aptrauktą sofą, dekoruotą su natūralios vilnos ar medvilnės raštuotomis, dryžuotomis pagalvėlėmis – pataikysite į topo viršūnę“ – teigia K. Strolienė.

Neutralios spalvos

Pasak K. Strolienės, šį pusmetį dominuoja neutralios, žemiškos spalvos: įvairių atspalvių pilka, šaltesni ir šiltesni rusvi atspalviai, ypatinga vadinamoji „taupe“ spalva (šiltų atspalvių rusvai pilka) bei neintensyvių su intensyviomis spalvomis deriniai.

„Itin populiari paskutiniu metu turkio spalva interjeruose vis dar išliko kaip akcentas. Taip pat šalia neutralių spalvų populiarūs „garstyčių“ spalvos akcentai“ – įspūdžiais dalinasi interjero salono savininkė.

Kontrastai ir sendinimo efektas

Išryškėjo aksesuarų tendencija „gigantomanija“: masyvūs, didžiuliai šviestuvai, toršerai ar didelės apimties jų kompozicijos, taip pat didelės apimties dekoracijos iš smulkių veidrodžių. Kalbant apie faktūras, dominuoja grubios, šiurkščios, tarsi iki galo neapdirbtos faktūros. Populiarus sidabro spalvos matinis, grubiai apdirbtas sendintas, metalas. Taip pat vyrauja blizgaus chromo ir sendinto, grubiai apdirbto medžio deriniai, rievėtos lentos, rąstai, derinami su klasikinio ar modernaus stiliaus šviestuvais.

Nauji sprendimai

„Maison & Objet Paris“ parodoje pristatyta naujiena – apanglėjusių, sendintų, grubaus medžio detalių, įlietų į akrilą, modernaus stiliaus baldai, šviestuvai ir kiti smulkūs aksesuarai. Tai gana netradicinis, kontrastingas ir be abejingų nepalikęs įspūdingas derinys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis