Kviečia naujas festivalis, kuriame rasite originalių daiktų namams

Birželio 10-11 d. sostinės Gedimino prospekte vyksiantis didžiausias Lietuvoje tarptautinis dizaino ir mados festivalis DI‘FEST suburs įdomiausius ir perspektyviausius šių dienų Lietuvos dizainerius bei kūrėjus.

Nemažą festivalio dalį užims interjero gaminių dizaineriai ir kūrėjai, kurie dalinasi savo įžvalgomis apie tai, kas aktualu šiandien ir kokios – ateities tendencijos.

Šviestuvai

Šviestuvų kūrimas yra vienas kūrybiškiausių procesų, nes juos kuriant ir gaminat galima naudoti dauguma medžiagų - nuo medžio iki betono, panaudojant seną kibirą ar diegiant naujausias šių dienų technologijas.

„Svarbiausias elementas gaminant šviestuvus yra saugumas – svarbu, kad jie nenukristų ant galvos“, - juokauja Tomas Urbonas, bendrovės „Nord DECO“ direktorius. Įmonė festivalyje pristatys naujausią kolekciją skandinaviško stikliaus medinių šviestuvų.

Nuotraukos iš gamintojų archyvų

Šių metų naujiena – baro stiliaus šviestuvai. Anot T. Urbono, šie šviestuvai skirti užsienio rinkoms, tačiau privalu juos parodyti ir festivalyje: „Dizaino festivaliai labai svarbūs kūrėjams ir gamintojams, nes čia iš pirmų lūpų gauni ir kritiką, ir pripažinimą.“

Keramika

Išskirtinio dizaino, rankų darbo keramikos kūriniai puošia daugelio kasdieninį virtuvės stalą ar interjerą svetainėje. Šiais metais didelis būrys kūrėjų yra pasiruošę nustebinti keramikos dirbinių mylėtojus neįprastomis formomis bei universalumu, tad kiekvienas ras kažką mielą širdžiai.

„Labai mėgstu kavą, tad kavos puodelis keliauja su manim į kiemą, dirbtuves, automobilį. Svarbus ne tik turinys, bet forma, tekstūra, dydis, svarbu, kad būtų patogu ir lengva laikyti ar tvirtai stovėtų automobilyje. Gaminau sau, bet, atrodo, prilipo prie rankų ir kitiems“, – šypsosi "Gilėpilė" ženklo kūrėja Eigaudė, viena iš menininkų, kurie festivalyje pristatys keramikos dirbinius.

Stiklas

Tarptautinėse parodose pripažinimo sulaukę lietuviško stiklo kūrėjai ir gamintojai pristatys naujausias kolekcijas. Kiekvienas gaminys čia savaip individualus, unikalus, suformuotas autorių rankomis su meile ir ypatingu dėmesiu, puoselėjant senąsias lietuviško stiklo tradicijas.

Įmonės „Stiklo Paslaptis“, kuri pristatys gaminius festivalyje, marketingo direktorė Aura Žukovienė sako, kad kiekvienas dirbinys turi sukelti tik teigiamas emocijas: "Džiaugsmą, laimę, šypseną veide ir galimybę savo namuose sukurti stiliaus bei estetikos įspūdį".

Paveikslai

Paveikslai yra neatsiejama namų interjero dalis, tačiau ieškantiems kažko originalesnio ir už priimtiną kainą tenka ilgai paplušėti.

Štai gero humoro bei skandinaviško interjero stiliaus mėgėjams turėtų patikti lietuviško prekės ženklo "Musės" kūriniai.

Profesionalios dailininkės ir interjero dizainerės sukurti paveikslai su posakiais ne tik įkvėps teigiamoms mintims, bet ir leis pasijuokti iš savęs ar situacijos. Minimalaus ir subtilaus dizaino, lakoniški, daugiaprasmiai paveikslai tikrai gali tapti smagiu namų ar biuro akcentu. Galima rinktis paveikslą ant medžio arba ant popieriaus.

Smulkmenos

Dizaino festivalyje bus galima įsigyti ir mielų smulkmenų. Štai populiarių medinių magnetukų „Handmade Wooden Joy“ kūrėjas Marius Dijokas nustebins nauja magnetų linija draugystės ir gyvenimiškų tiesų tematika.

„Stengiamės visada turėti kažką naujo, kažką tokio, kas patrauktų akį, prajuokintų, suteiktų tik geras emocijas. Žmonės, puošiantys savo namų interjerą tokiais magnetais, tarsi parsineša įšaldytų, „užkonservuotų“ džiaugsmo akimirkų, kurios atgyja kiekvienąkart dirstelėjus į šaldytuvo pusę. Smulkmenos yra svarbu“, - sako M. Dijokas.

Daugiau interjero dizainerių ir kūrėjų atrasite apsilankę tarptautiniame dizaino ir mados festivalyje „DI‘FEST“, Gedimino pr. Vilnius, birželio 10-11 dienomis.

Užsakymo nr.: PT_74793416

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis